13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăApartamentele au ponderea cea mai mare

Apartamentele au ponderea cea mai mare

La nivel naţional, apartamentele reprezintă 69% din oferta rezidenţială, urmate de case (22%) şi terenurile intravilane pentru construcţii (8%). Aşa arată statisticile analizei efectuate de imobiliare.ro.

Ponderea apartamentelor cu trei camere a crescut semnificativ şi domină oferta de apartamente noi reprezentând 41% din totalul numărului de oferte pe acest segment, respectiv 35% din totalul apartamentelor vechi de pe piaţă. În ceea ce priveşte segmentarea pe intervale de preţ, aproape jumătate din oferta de apartamente vechi (48%) se încadrează în suma de 60.000 de euro.

În Bucureşti 83% din oferta rezidenţială este reprezentată de apartamente. Casele au o pondere de 14%, iar terenurile doar 3% din ofertă, reflectând blocajul în care se află acest segment. 64% din apartamentele scoase la vânzare sunt construite înainte de 1990. În ceea ce priveşte categoria apartamentelor noi, unităţile cu trei şi patru camere însumează 59% din totalul ofertei. În schimb, situaţia este diferită pe segmentul apartamentelor vechi, dominat de apartamentele cu două camere 39%, urmate de cele cu trei camere (33%). 85% din casele şi vilele scoase la vânzare pe piaţa imobiliară bucureşteană au un preţ de strigare ce depăşeşte 120.000 de euro.

În Braşov, 71% din oferta rezidenţială este reprezentată de apartamente. Casele ocupă 19%, iar terenurile 10% din ofertă. Oferta de apartamente este dominată de apartamentele vechi în proporţie de 90%. În Cluj-Napoca, proporţia caselor şi vilelor în oferta rezidenţială este mai mare decât în celelalte oraşe din ţară atingând 27%. Totuşi, cu un procent de 70%, apartamentele domină segmentul rezidenţial şi aici. Interesantă este ponderea apartamentelor noi care reprezintă 41% din totalul apartamentelor scoase la vânzare în Cluj, peste media pe ţară.

În Constanţa, 67% din oferta rezidenţială este reprezentată de apartamente. Casele ocupă 22%, iar terenurile 11% din ofertă. În Iaşi, apartamentele domină în mod covârşitor oferta rezidenţială: 87% din totalul ofertei este reprezentată de apartamente, casele ocupă 10%, iar terenurile doar 3%. În Timişoara, 78% din oferta rezidenţială este reprezentată de apartamente. Casele ocupă 17%, iar terenurile doar 5% din ofertă. Oferta de apartamente este compusă în cea mai mare parte din apartamente vechi care reprezintă 76%.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă