10.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInvestigații România LiberăAngajaţii companiilor de stat ar trebui să accepte o reducere a salariilor,...

Angajaţii companiilor de stat ar trebui să accepte o reducere a salariilor, din solidaritate

“Deşi nu am negociat cu FMI despre reducerile de salarii în companiile de stat, eu cred că ar trebui cu toţii să fim solidari şi să facem cu toţii un efort. Probabil ministerul de Finanţe va găsi o soluţie”, a declarat Videanu, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

El a adăugat că va dona o parte din salariu, dacă în mod oficial se va pune problema aplicării unui principiu al solidarităţii, prin care angajaţii din companiile de stat să plătească o taxă de solidaritate.

“Salariul meu este public, nu am niciun fel de problemă. Nu aş vrea să fac public un demers, oricum realizez un anumit gest de caritate, dar este o problemă intimă a fiecăruia. Dacă oficial se pune problema donării, o voi face, sigur”, a spus Videanu.

El a adăugat că România trebuie să intre într-o nouă eră a raportului dintre cetăţeni şi stat, astfel ca orice venit să fie impozitat.

“Trebuie să intrăm într-o nouă eră a impozitării. Orice venit va trebui să se impoziteze, astfel ca sarcina fiscală să nu se pună pe 3-4 milioane de oameni, la un cuantum care se va stabili astfel ca toţi să contribuim la dezvoltarea statului. Nu e corect ca sarcina fiscală să stea doar pe 3-4 milioane de oameni, iar zone foarte largi să nu fie impozitate”, a continuat Videanu.

Cele mai citite

Ciolacu, despre obiectivele vizitei sale în SUA

Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite, începând de duminică până miercuri, despre...
00:00:26

Mai mulți activiști anti-olimpici simulează o „moarte subită” la Paris

O duzină de activiști au organizat sâmbătă (2 decembrie) în centrul Parisului o „ moarte subită” în fața unui magazin oficial al JO Paris...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă