17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăANAT: Tichetele de vacanţă ar albi banii negri din turism, aducând încasări...

ANAT: Tichetele de vacanţă ar albi banii negri din turism, aducând încasări la buget

“Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România a solicitat Guvernului reintroducerea tichetelor de vacanţă în vederea stimulării angajaţilor. Bugetul de stat ar câştiga prin faptul că piaţă aferentă acestor tichete este fiscalizata în proporţie de 100%, absolut toată activitatea fiind transparenţa şi uşor de verificat”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Morariu a subliniat faptul că tichetele vor putea fi utilizate doar în România şi, astfel, turismul autohton va avea de câştigat. Pe de altă parte, autorităţile locale din zonele turistice vor încasă sume importante din taxe şi impozite, bani ce vor putea fi investiţi în infrastructura locală.

În 2009 a fost introdus un act normativ în bază căruia se puţeau acordă tichetele de vacanţă, atât angajatorul cât şi angajatul nefiind impozitaţi. Un an mai târziu acestea au fost impozitate.

“În prezent, se mai acordă tichete de vacanţă în valoare de 200.000-300.000 de euro pe an. Dacă ar fi stimulată acordarea acestor tichete, 24% din valoarea lor ar ajunge la buget, sub formă de TVA, iar banii negri din turism s-ar albi. Estimez că, în primul an de la reintroducerea tichetelor, valoarea acestor stimulente ar ajunge la 20 de milioane de lei, pentru că în următorii 3-4 ani această valoare să crească exponential”, a adăugat vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea.

Cele mai citite

U-BT Cluj-Napoca, campioana României pentru al patrulea sezon consecutiv

U-BT Cluj-Napoca a cucerit al şaselea titlu de campioană a României la baschet masculin, după ce a învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

Indemnizațiile pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie

Creșterile vor ajunge la beneficiari odată cu plățile pentru luna iunie. Guvernul era obligat să acorde această creștere având în vedere că trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă