14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternațional„Zootopia“, ţara Disney unde toate animalele vorbesc

„Zootopia“, ţara Disney unde toate animalele vorbesc

Noul film de animație al studiourilor Disney, „Zootopia”, prezintă povestea unui iepure și a unei vulpi într-o lume fictivă locuită de animale vorbitoare prin care compania dorește să aducă mai aproape regnul animal pentru publicul de toate vârstele.

„Zootopia”, care va fi lansat pe ecranele din SUA pe 4 martie, umanizează animalele plasându-le într-o civilizată și utopică metropolă, unde prădătorii și prăzile lor coexistă, în pofida inegalităților, în această comedie trepidantă.

Acțiunea filmului de animație se petrece în orașul fictiv Zootropolis, unde există comisariate, centre comerciale, spitale, stații de metrou, corporații de presă și, desigur, un sediu al primăriei, unde leul este primar ajutat de o secretară, o simpatică oaie cu ochelari.

Asemenea unei societăți umane, în Zootropolis există cazuri de hărțuire, tâlhari, magnați plini de bani și o rețea mafiotă – reprezentată de ratoni – respect între rase, dar și xenofobie sau discriminare. Din acest regn animal umanizat nu lipsesc telefoanele inteligente, rețelele de socializare și chiar celebrități ale muzicii pop precum gazela Gazelle (Shakira), care interpretează tema principală a filmului „Try Everything”.

Potrivit producătorilor, în filmul „Zootopia” nu există dihotomie, cazuri extreme de alb sau negru. Personajele sunt „gri” și complexe, iar personalitatea lor evoluează în funcție de situație, cum se întâmplă în realitate. „Este poate cel mai complex film făcut vreodată de Disney”, a asigurat regizorul Byron Howard.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă