Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Zona Euro: Economia a încetinit în primul trimestru din 2018

Ritmul de creştere al economiei zonei euro a încetinit la 0,4% în primul trimestru din 2018, comparativ cu precedentele trei luni, după un avans de 0,7% în ultimele trei luni din 2017, în linie cu estimările analiştilor, arată datele Eurostat, potrivit Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.05.2018 - 14:14

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, creşterea este similară celei înregistrate de zona euro, respectiv 0,4% în primele trei luni din acest an comparativ cu trimestrul precedent, după o expansiune de 0,6% în trimestrul patru din 2017.

În ritm anual, PIB-ul zonei euro a crescut în perioada ianuarie - martie 2018 cu 2,5%, după 2,8% în trimestrul patru din 2017, în tip ce UE a înregistrat un avans de 2,4% în primul trimestru din 2018, faţă de 2,7% în ultimele trei luni din 2017.

Eurostat precizează că aceste estimări preliminare se bazează pe datele furnizate de 17 state membre, responsabile pentru 94% din Produsul Intern Brut al zonei euro şi 90% din PIB-ul Uniunii Europene. Datele publicate miercuri pot fi revizuite cu ocazia unor noi estimări ce urmează a fi publicate de Eurostat pe 15 mai şi 7 iunie.

Analiştii se aşteaptă ca în următoarele trimestre zona euro să înregistreze o creştere anuală de aproximativ 2%, dar este puţin probabil ca pe ansamblul acestui an avansul PIB-ului să ajungă la nivelul de anul trecut, de 2,5%.

Comentarii

loading...