19.6 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăInternaționalZilele Filmului German, între 4 şi 10 noiembrie, la Bucureşti

Zilele Filmului German, între 4 şi 10 noiembrie, la Bucureşti

Zilele Filmului German prezintă în acest an 13 producţii actuale de diferite genuri, alături de varianta restaurată a unui film clasic de Rainer Werner Fassbinder, în perioada 4 – 10 noiembrie, la Cinema Studio din Capitală, informează Institutul Goethe, citat de Mediafax.

În deschiderea evenimentului va fi proiectat filmul de success al lui Tom Tykwer “3/ Drei”, povestea unei relaţii complexe între trei persoane. O pereche căsătorită se îndrăgosteşte de acelaşi bărbat şi fiecare dintre cei doi începe o aventură cu acesta. “Drei” este primul film al lui Tom Tykwer în limba germană după “Prinţesa şi războinicul”, din 2001, şi a rulat în competiţia Festivalului de la Veneţia 2010. Tykwer este regizorul care a revoluţionat noul film german, în urmă cu 15 ani, cu “Aleargă, Lola, aleargă!”.

În “The Day I Was Not Born/ Das Lied in mir”, debutul lui Florian Micoud Cossen, o femeie porneşte în căutarea identităţii sale prin propriul trecut. Un moment special îl prezintă trilogia “Dreileben”, trei filme poliţiste realizate de renumiţii regizori germani Christian Petzold, Christoph Hochhäusler şi Dominik Graf.

Zilele Filmului German se vor încheia cu clasicul film de televiziune “I Only Want You to Love Me/ Ich will doch nur, dass ihr mich liebt” (1976), de R.W.Fassbinder într-o variantă restaurată şi în calitate HD. Filmul prezintă povestea unui bărbat, spusă unei femei care îl ascultă cu compasiune, care explodează la un moment dat, după ce, deşi a muncit din greu, nu i-a mulţumit niciodată pe părinţii lui, şi-a făcut un cămin cu soţia sa, dar apoi nu le-au mai ajuns banii, şi care are nevoie de dragoste.

Selecţia filmelor a fost făcută de criticul de film Mihai Chirilov.

Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.

Programul complet al Zilelor Filmului German poate fi consultat pe pagina de internet a Institutului Goethe, www.goethe.de.

Cele mai citite

O autoutilitară și un autotren au fost mistuite de flăcări în PTF Giurgiu-Ruse

O autoutilitară şi un autotren au ars marţi seară în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, din cauza unui scurtcircuit, conform agerpres.ro. ' ISU Giurgiu...

Donald Trump poate câștiga alegerile și din pușcărie

Condamnarea lui Donald Trump pentru 24 de delicte federale – acuzat fiind de falsificare a documentelor fiscale pentru eludarea taxelor - incită competiția electorală din SUA....

Anchetă în MAI, după ce un polițist și-a pierdut bulanul în Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este așteptat să demareze o anchetă internă, după un nou videoclip de campanie al senatoarei cu SOS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă