Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Ziarul maghiar Figyelő a publicat o listă cu 200 de "mercenari ai lui Soros"

Ziarul maghiar Figyelő a publicat o listă cu 200 de persoane bănuite de regimul primului-ministru Viktor Orban că ar colabora cu miliardarul George Soros, la doar câteva zile distanţă de la câştigarea alegerilor parlamentare de către partidul Fidesz.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.04.2018 - 12:32

Denumiţi "mercenarii lui Soros", lista conţine numele unor jurnalişti de investigaţie, membri ai instituţiei de învăţământ superior Central European University (finanţată de George Soros), angajaţi ai Transparency International şi ai Amnesty International Hungary, foşti politicieni, economişti, precum şi avocaţi ai unor imigranţi. Mai include, de asemenea, şi persoane decedate, în 1995, respectiv în 2012.

Potrivit publicaţiei, aceste persoane sunt plătite de miliardarul filantrop George Soros pentru a "răsturna" guvernul lui Orban. 

În perioada următoare, Figyelő, cunoscută în Ungaria ca fiind drept o revistă pro-Fidesz - respectată în trecut, dar preluată de un aliat al lui Orban în decembrie 2016 - ar urma să extindă lista la 2.000 de nume.

Orban a fost reales în al patrulea mandat ca lider al Ungariei în alegerile parlamentare de duminică. Cu câteva săptămâni înainte de vot, el a spus unei mulţimi de zeci de mii de susţinători că, după alegeri, vor fi căutate "amendamente morale, politice şi legale" împotriva rivalilor.

Luna trecuta, Orban a declarat că Guvernul cunoaşte numele a aproximativ 2.000 de membri ai armatei mercenare "Soros", plătiţi pentru a "lucra să răstoarne guvernul".

"Ştim exact cine sunt aceşti oameni, ştim numele ... şi cum şi de ce se străduiesc să transforme Ungaria într-o ţară imigrantă", a spus Orban pe 30 martie la postul naţional de radio.

Începând cu 2015, atunci când relaţiile dintre cei doi (cândva apropiaţi) s-au deteriorat, Viktor Orban a folosit frecvent retorica anti-Soros pentru a-şi promova interesele de natură politică. De exemplu, în recent-încheiata campanie electorală, George Soros a fost principala temă de campanie, alături de problemele legate de imigraţie.

Comentarii

loading...