20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalWashingtonul pune la dispoziţia NATO mijloacele sale de apărare cibernetică

Washingtonul pune la dispoziţia NATO mijloacele sale de apărare cibernetică

Într-o discuţie cu presa, şeful Pentagonului a explicat că Washingtonul a urmat exemplul altor state membre care s-au angajat deja să furnizeze Alianţei “ciber-resurse”. El a citat Marea Britanie, Danemarca, Olanda şi Estonia.

James Mattis a discutat de asemenea despre tentativa de piraterie informatică efectuată în aprilie de serviciile de informaţii militare ruse la sediul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), o operaţiune dezvăluită joi de Olanda, urmată de expulzarea a patru ruşi.

Această tentativă, a spus el, arată modul în care atacurile cibernetice au devenit “mai frecvente, mai complexe şi mai distructive”.

James Mattis a făcut aceste declaraţii la sediul NATO în timpul unei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările membre ale Alianţei.

Rusia a fost criticată puternic joi de NATO şi Uniunea Europeană, care o acuză că efectuează atacuri cibernetice la scară largă, precum şi “campanii masive de dezinformare”, după cum a subliniat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Cele mai citite

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

La 17 ani de la aderare, UE ne substrage patrihoții

Ilustrație: Marian Avramescu România este parte a marii familii a Uniunii Europene (UE) de 17 ani, iar de Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorită...
Ultima oră
Pe aceeași temă