4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalViitorul summit între Donald Trump şi Kim Jong Un va avea loc...

Viitorul summit între Donald Trump şi Kim Jong Un va avea loc la sfârşitul lui februarie

“Preşedintele este nerăbdător să-l întâlnească pe preşedintele Kim, locul întrevederii urmând să fie comunicat ulterior”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, la finalul întrevederii dintre Trump şi Kim Yong Chol, “mâna dreaptă” a liderului nord-coreean, întrevedere care a durat 90 de minute în Biroul Oval.

Înainte de întrevederea cu Donald Trump, negociatorul nord-coreean a avut vineri dimineaţa o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo şi cu trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun.

Preşedintele Trump, care a avut un prim summit istoric cu Kim în iunie 2018, la Singapore, a dezvăluit la începutul lui ianuarie că a primit ”o scrisoare formidabilă” din partea liderului nord-coreean şi a salutat bunele relaţii cu acesta.

La summitul de la Singapore, Trump şi Kim au semnat un acord redactat în termeni puţini precişi cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene. SUA insistă de atunci ca Phenianul să abandoneze armele nucleare înaintea oricărei relaxări a sancţiunilor economice la care este supus şi pe care liderul nord-coreean le-ar vrea ridicate în prealabil.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă