4 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInternaționalVIDEO: Un incendiu face ravagii într-un cartier de barăci din Seul. 500...

VIDEO: Un incendiu face ravagii într-un cartier de barăci din Seul. 500 de persoane au fost evacuate

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate vineri, după ce un incendiu a izbucnit într-un cartier de barăci din capitala sud-coreeană Seul, au anunțat autoritățile.

Aproximativ 40 de locuințe din peste 1.700 de metri pătrați au fost distruse, au declarat pompierii, iar aproximativ 290 de pompieri, 10 elicoptere și polițiști au fost trimiși pentru a stinge incendiul. Nu au fost raportate victime.

Președintele Yoon Suk Yeol, care se află în Elveția la Forumul Economic Mondial, a cerut eforturi totale pentru a minimiza pagubele și a mobilizat toți pompierii și echipamentele disponibile, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kim Eun-hye.

Ministrul de interne Lee Sang-min a dat, de asemenea, instrucțiuni oficialilor să prevină daunele secundare și să protejeze rezidenții din zonele învecinate, a precizat ministerul.

Satul care a luat foc este un simbol al inegalității în cea de-a patra economie a Asiei, situat chiar lângă cartierul strălucitor și bogat Gangnam.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:33

VIDEO. Netanyahu: “Israelul nu dorește să facă rău civililor din Gaza”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă (2 decembrie) că Israelul continuă să lucreze în coordonare cu SUA și organizațiile internaționale pentru a defini...

România va avea 86 la sută energie din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse de carbon, anunță președintele Iohannis

România se îndreaptă spre momentul în care va avea 86 la sută energie produsă din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse...

Evreu împușcat în Israel. Reacția halucinantă a premierului Netanyahu

Premierul Benjamin Netanyahu a avut o reacție de-a dreptul halucinantă, la scurt timp după ce s-a aflat că un evreu a fost împușcat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă