31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Sri Lankezii iau cu asalt biroul premierului

VIDEO: Sri Lankezii iau cu asalt biroul premierului

Protestatarii din Sri Lanka au luat cu asalt biroul premierului și au fluturat steagurile naționale de pe acoperișul clădirii, în timp ce criza economică din mica națiune a escaladat din nou.

Protestatarii au dat buzna în biroul premierului și au cerut înlăturarea premierului Ranil Wickremesinghe, după ce acesta a fost numit președinte interimar.

Poliția staționată în fața biroului primului ministru a aruncat mai multe gaze lacrimogene și un elicopter militar a survolat pentru scurt timp clădirea, dar protestatarii nu s-au lăsat descurajați și au intrat în cele din urmă în incintă. Echipa lui Wickremesinghe a refuzat să dezvăluie unde se află acesta.

Președintele srilankez Gotabaya Rajapaksa, care a fugit din țară, l-a sunat pe președintele parlamentului pentru a-i spune că va demisiona în cursul zilei și că aliatul său Wickremesinghe ar trebui să fie președinte interimar, ceea ce i-a înfuriat pe srilankezii care se luptă de luni de zile cu penuria de alimente, combustibil și energie electrică.

Protestele față de criza economică au mocnit de luni de zile și au atins punctul culminant la sfârșitul săptămânii trecute, când sute de mii de oameni au ocupat clădirile guvernamentale cheie din Colombo, acuzându-i pe Rajapaksas și pe aliații lor de inflația galopantă, de corupție și de lipsa acută de combustibil și medicamente.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă