16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalVIDEO - Scandal în parlamentul britanic după demisia premierului: "Taci sau ieși...

VIDEO – Scandal în parlamentul britanic după demisia premierului: “Taci sau ieși afară!”

Președintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, Lindsay Hoyle, a ordonat chiar înainte de întrebările premierului, ca doi deputați aparținând partidului scoțian Alba să părăsească sala de dezbateri pentru că au refuzat să se conformeze instrucțiunilor sale. Au fost primele întrebări parlamentare de la demisia premierului Boris Johnson, săptămâna trecută.

Cei doi deputați au strigat în timp ce unul dintre omologii lor conservatori se ridica pentru a pune o întrebare în sesiunea săptămânală de întrebări ale prim-ministrului din camera inferioară a parlamentului.

Străduindu-se să se facă auzit peste discuțiile zgomotoase ale legislatorilor, Hoyle, vizibil supărat, le-a ordonat să părăsească sala.

“Neale Hanvey, vă numesc acum pe tine și pe Kenny MacAskill să părăsiți această cameră”, a spus Hoyle, cerând să fie escortați afară și avertizând că acest lucru ar putea duce la suspendarea lor din Cameră.

Johnson a vorbit în Parlament la o săptămână după ce a fost forțat să demisioneze după ce a pierdut sprijinul principalilor miniștri guvernamentali și al parlamentarilor săi. El a spus că va demisiona după ce Partidul său conservator își va alege un nou lider.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Trafic feroviar întrerupt – Patru trenuri au staționat peste noapte

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar de călători a fost întrerupt în cursul nopţii pe Magistrala 200,...

Ministerul Investițiilor așteaptă 608 milioane de euro rambursări de la CE

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, declaraţii de...

Sărbătoare 1 octombrie – Zi cu o însemnătate deosebită pentru credincioșii din țara noastră

OrtodoxeAcoperământul Maicii Domnului; Sf. Ap. Anania; Sf. Cuv. Roman Melodul; Sf. Cuv. Iosif şi Chiriac de la BisericaniDuminica a 19-a după RusaliiGreco-catoliceDuminica 19...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies