-0.1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalVIDEO: Liderii UE doresc stabilitate pe fondul turbulențelor politice din Marea Britanie

VIDEO: Liderii UE doresc stabilitate pe fondul turbulențelor politice din Marea Britanie

În timp ce Marea Britanie se străduia vineri (21 octombrie) să o înlocuiască pe Liz Truss, premierul de scurtă durată, și în condițiile în care Boris Johnson, arhitectul Brexitului, se număra printre candidații discutați, majoritatea liderilor UE care au sosit la summitul de la Bruxelles nu și-au exprimat preferința față de niciun candidat, dar au declarat că speră la calm.

“Sper că vor avea în curând un prim-ministru care să fie capabil să obțină o majoritate puternică și în spatele său și un guvern stabil care să dureze mai mult de o lună și jumătate”, a declarat premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Premierul estonian Kaja Kallas a declarat că a avut o bună relație de cooperare în ceea ce privește munca cu Johnson, care a fost prim-ministru când Marea Britanie a părăsit în cele din urmă UE după mai mulți ani de negocieri chinuitoare.

Premierul belgian Alexander a declarat că nu dorește să fie atras în politica internă britanică, dar a părut să pună la îndoială o revenire a lui Johnson.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Erdogan: Nu există “nici o problemă care să nu poată fi rezolvată” între Turcia şi Grecia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu există "nici o problemă care să nu poată fi rezolvată" între Turcia şi Grecia, în...

Modificări privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a...

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia. Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit...
Ultima oră
Pe aceeași temă