21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Don Lemon, prezentatorul CNN, spune că rețeaua de televiziune l-a concediat

VIDEO: Don Lemon, prezentatorul CNN, spune că rețeaua de televiziune l-a concediat

Rețeaua de televiziune CNN l-a concediat pe Don Lemon, prezentatorul de știri de lungă durată, a anunțat luni (24 aprilie) într-o postare pe Twitter, adăugând că a fost “uimit” de această măsură și că nu a fost informat direct de către rețea despre concediere.

Lemon a lucrat la CNN timp de 17 ani, cel mai recent fiind coprezentator al emisiunii “This Morning”.

El s-a confruntat cu reacții negative la începutul acestui an pentru comentariile pe care le-a făcut despre candidatul republican la președinția SUA, Nikki Haley, care nu este “în floarea vârstei”.

Lemon a făcut remarca sexistă în timpul unei discuții în direct despre propunerea lui Haley ca persoanele cu vârsta de peste 75 de ani care doresc să servească la Casa Albă să facă dovada competenței mentale.

El a spus că floarea vârstei unei femei este la 20, 30 de ani sau “poate la 40 de ani”.

Ulterior, el și-a cerut scuze.

Tim Groeling, profesor de comunicare la Universitatea din California, spune că incidentul pare să fie un factor declanșator pentru demiterea lui Lemon.

“Această chestie cu Nikki Haley, cred că l-a îndepărtat cu adevărat de publicul de bază al CNN, unde a lăsat să se înțeleagă că doar pentru că era mai în vârstă, era depășită de situație. Adică, cumva a jignit și telespectatorii. Așa că nu poți insulta conducerea companiei tale și pe cei mai în vârstă spectatori ai tăi.”

Într-o declarație proprie, CNN a precizat că rețeaua și Lemon s-au despărțit, dar nu a existat un motiv anume.

Aceasta a adăugat că lui Lemon i s-a oferit șansa de a se întâlni cu conducerea rețelei, dar că, în schimb, a publicat o declarație pe contul personal de Twitter.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă