14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Coreea de Nord lansează două rachete balistice

VIDEO: Coreea de Nord lansează două rachete balistice

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice duminică dimineața (9 octombrie), au anunțat autoritățile din țările vecine, a șaptea lansare de acest fel efectuată de Pyongyang în ultimele zile, ceea ce a contribuit la o alarmă generalizată la Washington și la aliații săi de la Tokyo și Seul.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice duminică (9 octombrie), au declarat autoritățile din țările vecine, ceea ce a sporit îngrijorarea Washingtonului și aliaților săi din Tokyo și Seul.

Este a șaptea lansare de acest fel efectuată de Pyongyang în ultimele zile.

Țara este mai aproape ca niciodată de reluarea testelor nucleare pentru prima dată din 2017.

Ministrul japonez al apărării, Toshiro Ino, a declarat duminică că astfel de teste “nu pot fi absolut deloc tolerate”, iar acțiunile Coreei de Nord reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității regiunii, precum și a comunității internaționale.

Ambele rachete lansate duminică au atins o altitudine de 60 de mile și au parcurs 218 mile, a precizat Ino.

Marți (4 octombrie), Coreea de Nord a testat o rachetă balistică la o distanță mai mare decât oricând, trimițând-o deasupra Japoniei pentru prima dată în ultimii cinci ani și determinând un avertisment către locuitorii din această țară să se pună la adăpost.

Vecinul și aliatul Coreei de Nord, China, a cerut Statelor Unite să creeze condiții pentru a relua dialogul cu Pyongyang.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, a indicat exercițiile militare comune desfășurate de SUA și aliații săi în jurul peninsulei coreene atunci când a fost întrebat despre lansările de duminică.

Coreea de Nord a continuat testele nucleare și cu rachete, sfidând sancțiunile ONU.

Aceasta a declarat sâmbătă (8 octombrie) că testele sale cu rachete au fost pentru autoapărare împotriva amenințărilor militare directe ale SUA și că nu au dus la distrugerea siguranței vecinilor săi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

S-a „reinventat” fostul baron de Brăila, Gh Bunea Stancu. Acum face afaceri pe bani publici ca „antreprenor”

Fostul președinte al PSD și CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, arestat în 2014 de DNA și judecat în 3 dosare de corupție, a...

A murit Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, fost premier al României, a murit la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica...

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului...
Ultima oră
Pe aceeași temă