1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInternaționalVicepreședinte Facebook: "Tot ceea ce facem pentru a crește este justificat"

Vicepreședinte Facebook: “Tot ceea ce facem pentru a crește este justificat”

Unul dintre cei mai de încredere oameni ai fondatorului Facebook trimite o notă internă, în iunie 2016, în care vorbește despre continuarea efortului de creștere al companiei. „Conectăm oamenii. Punct. De aceea tot ce facem pentru a crește este justificat. Toate practicile discutabile de import de contacte. Limbajul subtil care îi ajută pe oameni să poată fi căutați și găsiți de prieteni. Toate lucrările pe care le facem pentru a aduce mai multă comunicare. Munca pe care o vom o face în China într-o zi. Toate!”, a scris Bosworth în notă. 

„Noi conectăm mai mulți oameni și trebuie să continuăm să facem asta. Ar putea fi rău dacă cineva o transformă într-un lucru negativ. Poate costa viața cuiva, poate face pe cineva vulnerabil în fața unor atacuri/atacatori. Poate cineva folosește rețeaua noastră să coordoneze atacuri teroriste. Noi continuăm să conectăm oameni”, se mai arată în nota care circulă de ieri în presa internațională și care poartă numele de „Urâtul”. 

„Mesajul lui Bosworth dezvăluie de fapt că oamenii din conducerea rețelei de socializare au înțeles riscurile fizice și sociale generate de produsele companiei. Aceasta sugerează că directorii executivi au avut îndoieli profunde cu privire la comportamente pe care acum încearcă să le apere. Și, pe măsură ce acțiunile companiei se prăbușesc pe fondul scandalului privind colectarea datelor utilizatorilor, nota arată că un director executiv a considerat o prioritate creșterea cu orice preț, o viziune care a condus la acțiuni discutabile și tratamentul manipulator al utilizatorilor săi”, se arată în articolul BuzzFeed în care este publicată nota.

Bosworth, unul dintre cei mai deschiși oameni din conducerea Facebook, s-a apărat printr-o serie de mesaje pe Twitter. 

„Scopul acestei [note], ca multe altele pe care le-am scris, a fost acela de a aduce la suprafață chestiuni din care am dorit să se facă teme de discuție în companie”, a scris el. „De ce am scris o notă cu care nu sunt de acord? Trebuia să fie provocatoare. A fost unul dintre cele mai nepopulare lucruri pe care le-am scris vreodată”, mai spune vicepreședintele Facebook.

Și fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, spune că nu a fost de acord cu nota lui „Boz”. „Niciodată nu am crezut că scopul scuză mijloacele”, spune Zuckerberg pentru BuzzFeed.
 

Cele mai citite

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă