13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalViața în sălbăticie

Viața în sălbăticie

Că tot ne-am obișnuit cu gerul Bobotezei, Discovery Channel a pregătit un nou serial dedicat unei familii care trăiește departe de orice urmă de civilizație, printre ghețurile din Alaska. „Indigenii din Alaska“ va fi difuzat în fiecare marți de la ora 20.00.

Clanul Brown este format dintr-un bărbat și o femeie care au fugit de lume, Billy Brown și soția sa Ami, și din cei șapte copii mari ai lor, cinci băieți și două fete, născuți și crescuți în sălbăticie.

Ei trăiesc atât de departe de civilizație încât adesea trec și câte nouă luni la rând fără să vadă pe cineva din afara familiei. Și-au dezvoltat propriul accent și dialect, își spun ”haita de oameni”, iar noaptea dorm cu toții într-o cabană cu o singură încăpere.

De curând, după cum povestesc membrii familiei Brown, cabana în care trăiau de ani de zile a fost confiscată și arsă din temelii, fiindcă se afla într-o locație necorespunzătoare, pe un teren public. Dar, în loc să renunțe și să se mute înapoi în societate, familia a decis să se avânte și mai adânc în sălbăticie, ca să-și păstreze stilul actual de viață. Noul lor teren se află în valea râului Copper, unde temperaturile scad până la minus 50 grade Celsius.

Ei sunt surprinși de camerele de filmat exact în perioada în care muncesc cu toții într-o adevărată cursă contra cronometru să-și construiască o nouă cabană, care să-i apere de gerul cumplit din Alaska, însă temperaturile tot mai scăzute și zilele tot mai scurte le fac munca din ce în ce mai grea. Membrii clanului folosesc ca materie primă doar ce le pune Mama Natură la dispoziție, așa încât uneori alți indigeni din sălbăticie le devin rivali în această competiție pentru resurse. E o viață dură, dar, cum așa trăiesc de câteva decenii, nici nu se gândesc să o schimbe.

Cine sunt „sălbaticii“ din Alaska

Bill Brown este patriarhul clanului Brown. Născut într-o familie înstărită din Fort Worth, Texas, a trăit o tragedie cumplită la vârsta de 16 ani, când mama, tatăl și sora lui au murit într-un accident de avion. Deznădăjduit, a plecat din Texas și a străbătut toată țara, până când a găsit-o pe iubirea vieții lui, Ami, care acum îi e soție. Nemulțumit de traiul din lumea civilizată, cuplul s-a avântat în sălbăticia din Alaska, unde a descoperit o libertate incredibilă și un loc pe care, împreună cu cei șapte copii ai lor, îl consideră ”acasă”.

Soția lui Bill și mamă a șapte copii, Ami dă dovadă de resurse infinite de răbdare și inspirație. Poate oricând să încropească o masă din te miri ce, să oblojească o rană sau să calmeze febra unui copil, chiar și în cele mai dificile condiții. I-a școlit acasă pe toți copiii ei, învățându-i nu numai noțiuni școlare de bază, ci și cum să fie ingenioși, puternici și independenți în sălbăticie.

Unii membri ai familiei Brown au nume destul de exotice, care seamănă mai mult cu niște porecle.

De pildă, Merry Christmas Raindrop, sau mai pe scurt “Rain”, deși e cea mai tânără din familie, are întotdeauna un cuvânt de spus. E tratată ca o prințesă de restul familiei, însă e o adevărată indigenă, născută și crescută în sălbăticie, întotdeauna bucuroasă să plece la vânătoare sau să exploreze regiuni îndepărtate din Alaska.

Joshua Bam Bam Brown e de departe cel mai încăpățânat membru al familiei Brown, ceea ce îl face perfect pentru rolul celui care distribuie sarcinile. El stă întotdeauna cu ochii pe părinții, frații și surorile lui.

Matt, cel mai mare dintre copiii Brown, e un vânător și pescar pasionat. Deși a crescut izolat, în sălbăticie, Matt e întotdeauna plin de entuziasm când e în lume. Indiferent că stă la palavre cu cineva din familie sau cu locuitorii celui mai apropiat sătuc, Matt are întotdeauna ceva de zis, chiar dacă cei din jur nu vor să-l audă.

Noah este mecanicul și inventatorul familiei Brown. El poate să repare un ferăstrău, să facă o teacă pentru cuțit dintr-un pantof și să-și folosească ingeniozitatea ca să ducă la bun sfârșit orice misiune i se încredințează. Când nu construiește ceva sau nu demontează altceva, stă cu nasul în câte o carte, studiind de toate, de la poezie până la arte mistice.

Gabe este în egală măsură și calul de povară, și comicul acestei familii. Cel mai mult îi place să taie lemne sau să care cherestea, în timp ce spune bancuri și vorbește cu tot soiul de voci caraghioase.

Bear este prototipul copilului născut în sălbăticie. Îl găsești mai degrabă cățărat într-un copac sau țopăind prin pădure decât socializând cu localnicii. Principala lui prioritate e supraviețuirea, așa încât își perfecționează tot timpul abilitățile necesare traiului în sălbăticie, ca să își poată proteja familia.

Snowbird, sau mai pe scurt “Bird”, este penultimul copil al clanului. E cea mai mare fată din clanul Brown, dar nu are probleme când trebuie să țină pasul cu frații ei mai mari. Bird nu se teme să se murdărească pe mâini și e gata să accepte orice sarcină îi pun în cârcă băieții. E posibil chiar să se descurce cu toate mai bine decât ei.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă