26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalVH2 lansează albumul "2", în Silver Church

VH2 lansează albumul “2”, în Silver Church

Miercuri, 18 mai, de la ora 20:30, fanii trupei VH2 sunt invitaţi în club Silver Church la party-ul de lansare a noului album al trupei, “2”.

Am vorbit cu Mihai Pocorschi despre noul album şi am vrut să aflăm şi de ce au trecut atâţia ani între cele două materiale discografice.

“De la primul album au trecut nouă ani, de la reeditare sunt vreo şapte, iar de când ne-am apucat să lucrăm la acest album sunt vreo şase. În timpul acesta ne-am definit pe noi. Primul album a fost altceva, s-a numit „Greatest hits” în glumă, dar a creat nişte hituri. Al doilea s-a numit pur şi simplu „2″, de la VH2. Acest album nu putea să fie la fel ca primul, au trecut nişte ani, lumea muzicală e alta. Am realizat albumul la Timişul de Jos, am avut la dispoziţie o vilă şi am stat două săptămâni acolo. Ne trezeam dimineaţa şi începeam să lucrăm. Seara mai aveam o sesiune de scris texte. Am venit cu nişte idei, mai mult sau mai puţin cizelate, care s-au orchestrat şi înregistrat sub formă de demo. Ne-am întors şi ne-am dat seama că multe din soluţiile noastre instrumentale erau uşor depăşite. Am trecut printr-un proces de auto-critică şi am analizat ce se întâmplă pe piaţa muzicală, am descoperit nişte repere, un anume fel de a face rock-ul, mă refer, de exemplu, la Kings of Leon, Nickelback etc. Până la urmă cred că acest album trebuie să ne placă şi nouă şi vouă”.

Cât despre sursele de inspiraţie, Mihai Pocorschi declară că experienţa de viaţă acumulată şi muzica preferată a fiecărui membru al trupei VH2 i-au ajutat să creeze piesele pentru noul album:

„Albumul ne-a dus unde a vrut el, ca şi celălalt material discografic. Nu-ţi alegi să faci un country-rock, îţi „vine” să faci. Creaţia nu e un demers controlat. Sursele de inspiraţie sunt în noi. Noi suntem ca un burete care absoarbe experienţa de viaţă, muzica ce ne place”.

Primul single promovat de pe album va fi „Stele în palma ta” care nu va avea nici un videoclip. „Asta pentru că videoclipurile nu mai sunt ce erau în alţi ani”, consideră membrii trupei.

Cât despre invitaţia de a cânta în deschiderea concertului Roxette, de pe 30 mai, din Capitală aceasta „a venit natural”.

„Pe ei îi interesează să aibă în opening-act un artist de calitate. Am fost onoraţi că ne-au ales”, adaugă Cătălin Căţoiu.

Albumul include zece piese şi un radio edit ca bonus track. Compoziţiile acoperă subgenuri extrem de diferite, de la country-rock, până la rock alternativ, trecând prin rock ballad şi classic pop rock.

Cele mai citite

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă