Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Venezuela: Opoziţia a anunţăt încheierea dialogului cu regimul Maduro

Opoziţia din Venezuela a anunţat încheierea dialogul cu guvernul, mediat de ministerul norvegian de externe şi menit să pună capăt crizei politice, după ce preşedintele Nicolas Maduro a suspendat participarea delegaţiei sale, conform Reuters

Share

Rl online 0 comentarii

16.09.2019 - 16:46

Mare parte a negocierilor dintre cele două tabere s-a desfăşurat pe insula Barbados din Caraibe.

Delegaţia preşedintele Maduro a părăsit masa negocierilor în august, în semn de protest faţă de regimul dur de sancţiuni impus de SUA regimului de la Caracas.

Criticii dialogului din cadrul coaliţiei de opoziţie susţin că Maduro s-a angajat cu rea-credinţă în aceste negocieri şi s-a folosit de discuţii pentru a câştiga timp.

"Regimul dictatorial al lui Nicolas Maduro a abandonat procesul de negociere invocând scuze false", conform unei declaraţii postate pe Twitter de biroul preşedintelui parlamentului Juan Guaido.

"După mai mult de 40 de zile în care au refuzat să continue, confirmăm că mecanismul Barbados s-a încheiat".

În mesajul adresat "oamenilor şi forţelor armate", biroul lui Guaido a mulţumit Norvegiei pentru facilitarea procesului, dar nu a precizat care vor fi următoarele acţiuni.

"Trebuie să ne pregătim să începem o nouă etapă a acestei lupte, care va necesita un angajament mai mare, forţă, hotărâre, sacrificiu şi convingere din partea tuturor", se arată în declaraţie.

Negociatorii opoziţiei au afirmat anterior că delegaţia guvernamentală nu dorea să discute principala prioritate a opoziţiei: organizarea de noi alegeri în condiţii de libertate şi corectitudine.

Comentarii

loading...