8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalValul de căldură are un impact redus asupra discuțiilor privind schimbările climatice

Valul de căldură are un impact redus asupra discuțiilor privind schimbările climatice

Discuțiile ONU privind combaterea schimbărilor climatice nu au făcut progrese substanțiale în ultimele 10 zile.

Guvernele și-au încheiat întâlnirea obișnuită la Bonn, Germania, pe fondul unui val de căldură înregistrat în regiuni din Europa.

Australia, Asia de Sud și Orientul Mijlociu au experimentat, de asemenea, temperaturi extreme în acest an în ceea ce avertizează oamenii de știință ar putea fi un semn al condițiilor viitoare într-o lume de încălzire.

“Nu ne mai putem permite masuri neglijente în combaterea schimbărilor climatice”, a afirmat șeful ONU pentru climă, Patricia Espinosa, într-o declarație de la sfârșitul discuțiilor.

Europa se confruntă în prezent cu un val de căldură major, care a rezultat în incendii forestiere uriașe în Spania.

Anul acesta este pe cale să fie unul dintre cei mai fierbinți și ar însemna că 2015-2019 va fi cea mai fierbinte perioadă de cinci ani a lumii, scrie Organizația Mondială a Meteorologiei (WMO) a ONU.

Este prea devreme pentru a atribui în mod cert căldura actuală a Europei la schimbările climatice, dar este “absolut consecventă” cu extreme și există riscul ca “perioadele de căldură să devenă mai intense și mai lungi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a WMO Clare Nullis la Geneva.

Espinosa a cerut “schimbări profunde, transformative și sistemice în întreaga societate” pentru a atinge obiectivul cel mai ambițios din acordul climatic din 2015 – limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius până la sfârșitul secolului.

Cele mai citite

Taxă globală pentru miliardari. Vis sau realitate?

Mai multe țări iau în calcul introducerea unui impozit minim global pentru miliardari. Reprezentanții țărilor G20 au discutat propunerea la un summit de...
00:00:46

VIDEO. Nivelul râului Acre începe să scadă în Xapuri

Nivelul râului Acre începe să scadă în Xapuri. Municipiul din interiorul țării, 210 persoane au rămas fără adăpost și 563 au fost strămutate în...

Marcel Ciolacu îl desființează pe Nicușor Dan: „Nu a construit nimic în București. Trebuie să plece acasă”

Premierul Marcel Ciolacu l-a criticat pe Nicușor Dan, spunând că actualul primar al Capitalei nu a construit nimic în mandatul de patru ani şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă