27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalUrsula von der Leyen va lua măsuri împotriva Poloniei

Ursula von der Leyen va lua măsuri împotriva Poloniei

Ce sancțiuni poate primi Polonia

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că va lua măsuri împotriva Poloniei, ca urmare a deciziei Tribunalului Constituţional de la Varşovia. Potrivit acesteia, unele dintre legile Poloniei nu sunt compatibile cu cele ale Uniunii Europene. Analiștii susțin că una dintre sancțiuni ar viza tăierea fondurilor europene.

În urma unei discuții cu comisarii,  Kadri Simson, comisarul pentru energie, a specificat faptul că decizia Poloniei ridică grave probleme blocului comunitar. Printre măsurile precizate de Ursula von der Leyen se numără deschiderea de noi proceduri de infringement împotriva Poloniei. Acestea ar duce la un proces în faţa Curţii de Justiţie a UE, iar în cele din urmă s-ar putea ajunge la sancțiuni financiare.

De asemenea, Simson a susținut că se poate aplica și noul mecanism al UE privind statul de drept. Acesta permite suspendarea plăților din bugetul comunitar. Bruxellesul a iniţiat deja procedura prevăzută de Articolul 7 al Tratatului împotriva Poloniei pentru încălcarea valorilor UE. Acest lucru înseamnă că Polonia și-ar putea pierde dreptul la vot în cadrul Consiliului UE.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă