10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInternaționalUrmările incendiului din Grecia: 3200 de clădiri construite ilegal vor fi demolate

Urmările incendiului din Grecia: 3200 de clădiri construite ilegal vor fi demolate

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat că Grecia nu trebuie să mai permită construirea ilegală, lucru care a fost comun în ultimii zeci de ani din cauza birocraţiei şi corupţiei. El a adăugat că demolarea clădirilor ilegale va începe imediat în regiunea Attica, acolo unde se află şi capitala, Atena.

„Haosul construirii ilegale, care ameninţă vieţile umane, nu mai poate fi tolerat”, a afirmat Tsipras într-un discurs ţinut în oraşul Lavrio. Tsipras a declarat că oricine se află în procesul construirii unei clădiri fără autorizaţie va fi obligat să renunţe.

Potrivit News.ro, construcţiile ilegale sunt comune în Grecia acolo unde au chiar şi un nume: „afthereta”, însemnând clădiri construite „arbitrar”.

Dezastrul a avut şi consecinţe politice. Şeful departamentului de protecţie civilă şi-a dat demisia luni, la o zi după ce guvernul a înlocuit şefii poliţiei şi pompierilor.

De asemenea, ministrul Protecţiei Civile, Nikos Toskas, şi-a dat demisia vineri după ce a declarat că au existat mai multe erori în felul în abordarea autorităţilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă