12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalUPDATE: Povestea News of the World. Va fi înlocuit de un săptămânal...

UPDATE: Povestea News of the World. Va fi înlocuit de un săptămânal al publicaţiei The Sun?

UPDATE: Se speculează că tabloidul News of the World va fi înlocuit de o ediţie de duminică a tabloidului Sun (ce îi aparţine tot lui Murdoch). Domeniile TheSunOnSunday.co.uk, TheSunOnSunday.com şi SunOnSunday.co.uk au fost deja înregistrate.

Alte dovezi arată că mai mulţi funcţionari ai poliţiei britanice au fost plătiţi pentru a oferi informaţii care mai apoi au fost publicate în tabloid sub şefia lui Andy Coulson, fostul editor al News of the World. După postul de la News of the World, Coulson a devenit în mai 2010 purtătorul de cuvânt al premierului David Cameron, post din care a demisionat în urmă acestui scandal.

În urma acestor suspiciuni, Andy Coulson a fost anunţat că va fi arestat mâine şi a fost rugat să se prezinte la poliţie pentru a fi interogat. The Guardian anunţă că după interogatoriu Coulson va fi eliberat condiţionat având obligaţia de a se prezenta la proces împreună cu ceilalţi suspecţi arestaţi. El neagă că ar fi ştiut de interceptarea convorbirilor telefonice.

 

Omul de afaceri Rupert Murdoch a închis tabloidul News of the World în urma acuzaţiilor cu privire la interceptarea ilegală a telefoanelor. Fiul acestuia a anunţat că ultimul număr al publicaţiei va apărea duminică.

Scandalul s-a intensificat odată ce poliţia a găsit dovezi potrivit cărora convorbirile interceptate au legătură cu victime ale atacurilor teroriste de la 7 iulie 2005, soldaţi morţi în Afganistan şi mai mulţi copii dispăruţi, anunţă buzzfeed.com . Printre cei cărora tabloidul le-a ascultat ilegal telefoanele se numără şi multe alte celebrităţi, politicieni, sportivi şi chiar membrii ai casei regale. Acuzaţiile aduse sunt cu atât mai grave cu cât s-a dovedit că, în activitatea sa, tabloidul a şters mesajele unei adolescente care a fost răpită şi astfel a obstrucţionat anchetele poliţiei.

Dovezile arată că News of the World desfăşoară astfel de activităţi ilegale de mai bine de şase ani prin intermediul unui detectiv privat. Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat că este „profund dezgustat”de imoralitatea jurnaliştilor şi a cerut autorităţilor să acorde o atenţie sporită acestei investigaţii. Deocamdată poliţiştii interoghează peste 4000 de oameni care în ultimii ani au fost ţintele tabloidului englez.

Rupert Murdoch, deţinătorul companiei News International, sub conducerea căruia de 168 de ani apare tabloidul News of the World, a declarat că News International va coopera cu autorităţile pe tot parcursul anchetei. Cu toate astea popularitatea sa a scăzut în rândul cetăţenilor Marii Britanii care s-au arătat extrem de furioşi, astfel este foarte probabil ca intenţia omului de afaceri de a-şi afilia compania cu furnizorul de servicii de cablu şi stelit BskyB, să nu se materializeze.

Mai mult, alte companii au anunţat că îşi vor retrage bannerele publicitare de pe pagina de internet News of the World şi din tabloid. Pe paginile de socializare Facebook şi Twitter, britanicii le cer compatrioţilor lor să boicoteze împotriva celorlalte proprietăţi ale omului de afaceri printre care se numără şi un important cotidian londonez şi cel mai bine vândut tabloid din Marea Britanie.

De asemenea se fac presiuni asupra Rebecăi Brook, care se află la conducerea tabloidului încă din 2002, pentru a demisiona. Aceasta era liderul News of the World când detectivul particular a fost angajat pentru a asculta ilegal telefonul fetei de 13 ani care a fost răpită şi mai apoi găsită moartă. „Astfel de evenimente evidenţiază modul în care cei puşi la conducere abuză de puterea pe care o au fără a-şi asuma niciun fel de responsabilitate”, a declarat Ed Miliband, liderul opoziţiei din Parlament.

Dar Brooks neagă că ar fi ştiut de astfel de activităţi ce se desfăşurau chiar sub conducerea ei şi a declarat că se va conduce şi o anchetă internă pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat. Din acest motiv, mulţi o acuză că îşi conduce propria anchetă.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă