Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Ungaria: Noul parlament se va reuni la 8 mai

Preşedintele ungar, Janos Ader, a convocat pentru 8 mai prima sesiune a noului parlament al ţării, rezultat în urma alegerilor de duminica trecută, informează marţi agenţia MTI.

Share

Rl online 0 comentarii

17.04.2018 - 13:46

Preşedintele i-a cerut lui Viktor Orban, care s-a aflat în fruntea listei comune a partidelor Fidesz şi KDNP (Partidul Popular Creştin Democrat) pentru scrutinul din 8 aprilie, să înceapă negocierile pentru formarea guvernului.

Potrivit Constituţiei, şeful statului trebuie să convoace sesiunea inaugurală a legislativului nou ales în termen de 30 de zile de la scrutin.

La şedinţa prevăzută pentru 8 mai, care va fi deschisă de preşedintele Ader, parlamentarii urmează să supună la vot premierul desemnat, pentru a cărui validare este nevoie de o majoritate simplă. Tot în cadrul primei sesiuni vor fi aleşi prin vot secret preşedintele parlamentului, adjuncţii săi şi chestorii.

După vot, şefii Biroului electoral naţional şi Comisiei electorale naţionale îşi vor prezenta rapoartele privind alegerile din 8 aprilie şi va fi anunţată formarea grupurilor parlamentare.

La alegerile de la 8 aprilie, Fidesz-KDNP au obţinut 133 de locuri în parlamentul unicameral cu 199 de locuri, adică o "supermajoritate" de două treimi, aminteşte MTI. Locurile opoziţiei vor fi împărţite între radical-naţionaliştii de la Jobbik (26 de mandate), alianţa electorală dintre socialişti şi Parbeszed (Dialog, ecologişti) - 20 de mandate, Coaliţia democrată (stânga) - 9 mandate, LMP (ecologişti) - 8 mandate. Formaţiunea Egyutt şi minoritatea etnicilor germani vor fi reprezentate de un singur deputat. În fine, un fotoliu din noul parlament ungar va fi ocupat de singurul candidat independent care a reuşit să fie ales.

Comentarii