26.7 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalUn vas civil iranian a fost atacat cu drone în apele Siriei....

Un vas civil iranian a fost atacat cu drone în apele Siriei. Sunt cel puțin trei morți

Un vas petrolier iranian a fost ținta unui atac cu drone în timp ce se afla în apele teritoriale ale Siriei, a anunțat organizația neguvernamentală denumită Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

Potrivit acestei surse, în timpul atacului a fost avariat unul dintre rezervoarele de carburant ale navei. Rezervorul a explodat, iar trei persoane din cadrul echipajului au fost ucise. Cei trei decedați sunt cetățeni sirieni.

În momentul în care a fost atacat, petrolierul venea din Iran și se îndrepta spre rafinăria din orașul – port Banias, de pe țărmul Siriei. Unele surse susțin că drona care a lansat atacul cu rachete venea din Liban.

Iranul este o țară care susține regimul de la Damasc, al președintelui Bashar al-Assad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă