Tabloul 'Le Port de La Rochelle', semnat de Paul Signac şi estimat la 1,5 milioane de euro, a fost furat.

Un tablou de Paul Signac estimat la 1,5 milioane de euro, furat dintr-un muzeu din Nancy

Tabloul 'Le Port de La Rochelle', semnat de Paul Signac şi estimat la 1,5 milioane de euro, a fost furat la sfârşitul săptămânii trecute de la Muzeul de Beaux-Arts din Nancy, potrivit Primăriei acestui oraş din nord-estul Franţei, citată sâmbătă de EFE, via Agerpres.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 27.05.2018 - 14:52

Muzeul a confirmat într-un comunicat dispariţia acestui ulei pe care pictorul francez neo-impresionist l-a realizat în 1915. S-a anunţat de asemenea deschiderea unei anchete de către poliţia judiciară din Nancy.

Furtul s-a produs joi după-amiază când muzeul era deschis publicului, fără ca personalul centrului, care a alertat despre dispariţia tabloului, să fi constat vreo infracţiune.

Procurorul din Nancy, Francoiss Pérain, a declarat ziarului L'Est Républicain că hoţii au tăiat pânza din ramă şi au plecat cu tabloul. "A rămas doar rama goală", a precizat el.

Paul Signac (1863-1935) a dezvoltat, alături de compatriotul său Georges Seurat, tehnica pointilismului derivată din curentul impresionist ce divizează culorile pe suprafaţa de lucru şi le juxtapune, folosind tonuri pure, în aşa fel încât fuziunea lor să aibă loc pe retină.

Muzeul de Beaux-Arts din Nancy este proprietar al tabloului, din 1960, când a primit o serie de 117 de picturi şi sculpturi din partea văduvei colecţionarului Henri Gallé.

Comentarii