25.7 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalUn politician de la Kremlin a fost reținut pentru că a criticat...

Un politician de la Kremlin a fost reținut pentru că a criticat invazia Ucrainei

Un politician rus de opoziție, Evgheni Roizman, de la Kremlin a fost reținut la domiciliul său miercuri (24 august), a arătat un videoclip de pe rețelele de socializare ruse, în cea mai recentă mișcare a autorităților de a-i pedepsi pe criticii operațiunii militare asupra Ucrainei.


Videoclipul arestării l-a arătat pe Roizman, fost primar al orașului Ekaterinburg din Urali, cum este luat de oamenii legii, potrivit Reuters.


Roizman a fost văzut în videoclip spunând reporterilor că este investigat în temeiul unei legi împotriva discreditării forțelor armate. El a spus că a fost arestat „practic pentru o singură frază, „invazia Ucrainei”.

Un politician de la Kremlin a fost reținut pentru „discreditarea armatei ruse”, conform agenției de presă de stat TASS


Agenția de presă de stat TASS a citat serviciile de securitate de la Ekaterinburg, acestea confirmând motivul arestării, spunând că Roizman este investigat pentru „discreditarea armatei ruse”.


Infracțiunea, introdusă recent după începerea de către Rusia la 24 februarie a ceea ce aceasta numește „operațiune militară specială” în Ucraina, este pedepsită cu închisoare de până la cinci ani.


Guvernatorul regiunii Sverdlovsk, Yevgeny Kuyvashev, a vorbit despre detenția lui Roizman pe canalul său de Telegram. Kuyvashev a spus că el și Roizman au fost întotdeauna oponenți politici, dar cu toate acestea, ca orice persoană, Roizman merită dreptate și respect.

Ripostă NATO față de politica agresivă a Rusiei. Un atac aer – sol poate fi lansat de pe teritoriul României

Un atac aer – sol poate fi lansat de pe teritoriul României, conform scenariului unui exercițiu desfășurat de NATO în România.

În România s-a desfășurat, timp de o zi, un exercițiu comun de vigilență întărită (enhanced Vigilance Activities – eVA). Exercițiul a fost condus de Comandamentul Aerian Aliat (NATO AIRCOM) din Germania. Au participat peste 20 de aeronave precum și sisteme de supraveghere aeriană și apărare cu baza la sol.

“În cadrul exercițiului, organizat în conformitate cu legislația și standardele internaționale în vigoare, aeronave de luptă, de realimentare în aer și de avertizare timpurie, dirijate de controlori în zona finală de atac integrat (Joint Terminal Attack Controllers – JTAC), vor simula scoaterea din luptă a apărării aeriene a unui potențial adversar. Scopul exercițiului este de a demonstra capacitatea NATO de planificare, coordonare și executare a unei misiuni complexe, multinaționale de securizare a spațiul aerian al Alianței în situația oricărui tip de amenințări sau atac asupra teritoriului aliat”, anunța Ministerul Apărării Naționale înainte de începerea exercițiului.

Avioane de luptă au zburat la joasă înălțime
Aeronavele militare românești și străine au zburat, timp de o oră, la joasă înălțime, deasupra localităților Mihail Kogălniceanu și Capu Midia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Organizatorul galelor  Kombat London, o nouă funcție

John Smith a fost numit Președinte Regional al Sindicatului Național al Polițiștilor Smart Pol pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. A...

Șoșoacă și Lazarus, oficial europarlamentari

Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România, și Luis-Vicențiu Lazarus sunt în mod oficial europarlamentari, anunță formațiunea politică. „Această victorie nu este doar a noastră, a...

Ultima zi de școală

Elevii vor intra de astăzi, după finalizarea cursurilor, în vacanţa de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii din clasele a XII-a zi, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă