14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE avertizează SUA cu privire la taxele privind importurile de autoturisme

UE avertizează SUA cu privire la taxele privind importurile de autoturisme

Trump a declarat că europenii reprezintă o problemă la fel de mare precum China în privinţa pieţei de schimb şi a ameninţat că va impune o taxă vamală de 20% pentru importurile de maşini.

Într-o scrisoare către autorităţile americane, Comisia Europeană a creat o imagine sumbră a economiei americane în cazul în care Trump va merge până la capăt cu ameninţarea sa.

„Analizele economice confirmă că o taxă mărită pentru aceste produse va afecta în primul rând economia americană”, se arată în scrisoare.

Comisia a precizat că „bunuri în valoare de până la 294 de miliarde de dolari ar putea fi vizate de contramăsuri în mai multe sectoare ale economiei americane”, echivalentul a 19% din totalul exporturilor americane din 2017.

Comisia a vorbit, de asemenea, despre cum companiile europene din industria auto aduc o contribuţie importantă la economia americană.

„În 2017, companiile din UE cu sediul în SUA au produs aproximativ 2,9 milioane de automobile, adică 26% din totalul producţiei americane” afirmă Comisia.

Aceste companii au generat 120.000 de locuri de muncă pentru americani, directe sau indirecte.

Cele mai citite

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă