38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalUE a decis 14 țări sigure, din care se poate călători fără...

UE a decis 14 țări sigure, din care se poate călători fără restricții spre Uniunea Europeană

Aceste țări extracomunitare „sigure” sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay, a anunţat Consiliul UE.

Pentru persoane care vin din aceste țări, restricţiile de călătoriile ar trebui să fie ridicate de statele membre UE. Lista statelor extracomunitare sigure va fi reanalizată şi actualizată la fiecare 15 zile.

În mod neașteptat, China va fi și ea inclusă de UE pe lista țărilor sigure, cu condiția ca China să acorde și ea, pe bază de reciprocitate, dreptul de călătorie liber dinspre Uniunea Europeană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă