Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un libian, condamnat la 19 ani de închisoare, legat de atentatul de la Benghazi, din 2012

Un libian - prins în Libia şi apoi adus în Statele Unite în 2017 pentru a fi judecat - a fost condamnat la 19 ani de închisoare cu privire la rolul pe care l-a jucat în atacul vizând un complex diplomatic american şi o anexă aparţinând CIA la Benghazi, în 2012, relatează AFP.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2020 - 12:28

În acest atac - care a şocat America la 11 septembrie 2012 - a fost ucis ambasadorul american John Christopher Stevens, un funcţionar de la Departamentul de stat american şi doi membri ai Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA).

Pedeapsa lui Mustafa al-Imam, în vârstă de 47 de ani - care a fost găsit vinovat de terorism în iunie 2019 în urma unui proces de şase săptămâni - a fost stabilită joi de un tribunal din Washington.

Mustafa al-Imam ”a jucat un rol important” în acest atac, a acuzat, citată într-un comunicat procurorul Jessie Liu.

”Această pedeapsă este o amintire a faptului că securitatea americanilor - acasă sau în străinătate, civili sau nu - va fi mereu prioritatea noastră”, a adăugat ea.

”Dacă comiţi un act terorist, te vom găsi şi vom face dreptate”, a avertizat ea, conform News.ro.

”Pedeapsa pronunţată împotriva lui al-Imam azi (joi) transmite un mesaj puternic celor care vor încerca să comită o crimă atât de josnică”, a subliniat secretarul de Stat american Mike Pompeo, citat într-un comunicat.

Potrivit acuzării, Mustafa al-Imam se afla în contact, în timpul atacului, cu Abu Khattala, alt libian, de asemenea prins de către forţele americane în 2014, pentru a fi judecat în Statele Unite.

Abu Khattala a fost condamnat în 2018 la 22 de ani de închisoare cu privire la rolul pe care l-a jucat în acest atac.

Mai multor părţi ale Guvernului lui Barack Obama li s-a reproşat la vremea respectivă neglijenţe, în special Departamentului de Stat, condus la acel moment de către Hillary Clinton.

Acuzată de faptul că nu a făcut suficient în protejarea diplomaţilor, Hillary Clinton a fost urmărită de acest subiect în toată campania în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016, în care a fost înfrântă de Donald Trump.

Comentarii