22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalTweet-urile lui Elon Musk afectează Tesla

Tweet-urile lui Elon Musk afectează Tesla

Tesla Inc se confurntă cu un un proces în legătură cu postările pe rețelele sociale ale CEO-ului Elon Musk, inclusiv sondajul său de pe Twitter cu privire la vânzările de acțiuni, care i-au redus prețurile acțiunilor, scrie Reuters.

Investitorul Tesla, David Wagner, a cerut acces la documentele interne pentru a investiga dacă Tesla și Musk au încălcat un acord cu autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din SUA și dacă membrii consiliului de administrație și-au respectat obligațiile fiduciare.

În 2018, Musk a soluționat un proces deschis deComisia pentru Valori Mobiliare și Burse din cauza tweet-ului său privind privatizarea companiei. De atunci, avocații companiei trebuie să aprobe în prealabil tweet-urile cu informațiile pe care le publică despre companie.

Acțiunile Tesla, care urcaseră la maxime record, și-au pierdut valoarea cu aproximativ un sfert după ce Musk a declarat pe 6 noiembrie că va vinde 10% din pachetul său de acțiuni dacă utilizatorii Twitter ar fi de acord. De atunci și până acum, a vândut acțiuni în valoare de aproape 14 miliarde de dolari.

Procesul, depus joi la Curtea Cancelariei din Delaware, urmărește să obțină înregistrări ale tweet-urilor sale, inclusiv documente pentru a identifica dacă tweet-urile legate de vânzarea acțiunilor au fost revizuite sau pre-aprobate în prealabil.

În martie, un alt acționar l-a dat în judecată pe Musk, acuzându-l că a încălcat acordul său din 2018 cu SEC și i-a expus pe acționari la pierderi de miliarde de dolari.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...

Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate

Un avion militar rusesc a fost întâmpinat de avioane de vânătoare suedeze după ce a încălcat pentru scurt timp spațiul aerian al Suediei, vineri,...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă