Turcia, urmăriri în justiție împotriva a 20 de saudiți suspectați de uciderea lui Khashoggi

Turcia a anunţat miercuri că a lansat urmăriri împotriva 20 de saudiţi, în urma unei anchete de peste un an cu privire la asasinarea editorialistului Jamal Khashoggi la Istabul în 2018, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

25.03.2020 - 15:58

Biroul procurorului general din Istanbul a anunţat într-un comunicat că un act de acuzare a fost pregătit, ceea ce deschide calea unui proces, a cărui dată nu a fost încă anunţată.

Autorităţile turce au emis, de asemenea, mandate internaţionale de arestare.

În acest rechizitoriu, doi apropiaţi ai prinţului moştenitor Mohammad bin Salman Al Saud (numit şi MBS) - fostul consilier Saoud al-Qahtani şi generalul Ahmed al-Asiri, fostul număr doi la serviciile de informaţii - sunt identificaţi drept cei care au comandat asaisnatul.

Ei sunt acuzaţi că au ordonat o ”omucidere voită premeditată, cu intenţia de a provoca suferinţă”.

În acelaşi document, alţi 18 suspecţi sunt acuzaţi de faptul că au luat parte la această crimă. Ei riscă toţi închisoarea pe viaţă.

În cadrul anchetei, poliţiştii turci au percheziţionat Consulatul Arabiei Saudite şi vehicule aparţinând misiunii diplomatice, au examinat facturi telefonice ale anumitor suspecţi şi au cules mărturii de la peste 50 de persoane.

Citește totul despre:

Comentarii