23.2 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaTrupele ucrainene controlează din nou zonele din jurul orașului Harkov

Trupele ucrainene controlează din nou zonele din jurul orașului Harkov

Trupele ucrainene au recucerit numeroase așezări din nordul și estul orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Reprezentanţii armatei au anunţat că au recucerit satul Ruska Lozova, la nord de oraş, în ciuda „pierderilor”, potrivit CNN., conform epicnews.ro.

Trupele militare ucrainene au preluat controlul și asupra satului Verkhyna Rohanka, de lângă Harkov

De asemenea, militarii ucraineni au preluat controlul asupra satului Verkhyna Rohanka, la est de Harkov.

În ultimele două săptămâni Ucraina a recucerit o serie de sate din zonă, ceea ce a îngreunat misiunea ruşilor de a lansa atacuri împotriva oraşului.

La începutul lunii aprilie, forțele rusești au lansat un atac devastator asupra orașului Harkov

Forțele rusești au bombardat duminică, 3 aprilie, al doilea oraș din Ucraina, Harkov. Au rănit și omorât mai multe persoane, a declarat guvernatorul regiunii.

Cadavrele au putut fi văzute zăcând pe trotuar în fața unei clădiri rezidențiale după ce rachetele au lovit zona în jurul orei locale 17:40 (14:40 GMT), potrivit unui martor ocular al Reuters.

Un rezident, pe nume Serghei, a declarat că pagubele și bilele mici găsite sugerau utilizarea unei bombe cu fragmentație. Reuters nu a putut verifica cauza pagubelor.

Întrebat despre acuzațiile de crime de război, inclusiv despre utilizarea bombelor cu dispersie, la 1 martie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-o teleconferință cu reporterii: „Negăm categoric acest lucru”. El a respins acuzațiile privind loviturile rusești asupra țintelor civile și utilizarea bombelor cu dispersie și a bombelor cu vid ca fiind false.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

500 de români, păgubiți masiv de un escroc imobiliar! Oamenii au rămas pe drumuri și cu banii luați

Individul s-a ales cu trei milioane de euro în urma escrocheriei. Acesta păcălea oamenii prin vânzarea aceluiași apartament la mai multe persoane, într-un...

Un palat celebru din Galați va fi refăcut din fonduri europene

Un palat celebru din Galați va fi refăcut cu ajutorul finanțărilor provenite din fonduri europene, printr-o colaborare între Consiliul Județean Galați și Academia Română. Consiliul...

Zeci de mii de pasageri WizzAir au fost afectaţi în vară de problemele companiei

Zeci de mii de pasageri Wizz Air au fost afectaţi în vară de problemele cu care s-a confruntat compania, iar cei din România reprezintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies