14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalTrupele din Myanmar ard satele din inima țării

Trupele din Myanmar ard satele din inima țării

Trupele care au dat lovitura de stat din Myanmar continuă teroarea și ard satele din inima țării.
Dărâmăturile și cenușa, ce au lăsat o singură pagodă de aur, sunt aproape tot ceea ce rămâne din casele din lemn și cărămidă pe care majoritatea oamenilor le-au construit pentru ei înșiși în satul liniștit de pe malul râului Bin, în inima budistă din centrul Myanmarului, potrivit Reuters.

 Bin este unul dintre cele peste 100 de sate arse parțial sau complet de armata Myanmarului de la începutul acestui an, casele sale dintre cele peste 5.500 de clădiri civile fiind distruse în timp ce trupele încearcă să înăbușe opoziția față de lovitura de stat de anul trecut, potrivit rapoartelor presei colectate de grupul activist Data For Myanmar.

Trupele din Myanmar provoacă distrugeri și ard satele, imaginile putând fi văzute chiar din satelit

Zeci de imagini din satelit analizate de Reuters, furnizate de compania americană de imagistică a pământului Planet Labs și agenția spațială americană NASA, arată incendierea pe scară largă a satelor din partea centrală a țării. Fotografiile, care confirmă în mare măsură rapoartele presei locale, sunt printre cele mai puternice dovezi de până acum că armata folosește incendiile pe scară largă pentru a-și intensifica atacul asupra rezistenței în regiunea centrală Sagaing, unde rezidenții au declarat pentru Reuters că există o opoziție armată față de junte.

Atacurile militare și incendiile au dus la deplasări pe scară largă, au declarat locuitorii pentru Reuters. Peste 52.000 de oameni au fugit din case doar în ultima săptămână din februarie, potrivit Națiunilor Unite.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Cum arată joburile viitorului. 62% dintre elevii români aspiră să lucreze în domeniul IT

Domeniul IT&C este cel mai atractiv pentru liceeni atunci când vine vorba despre viitorul lor loc de muncă (62%), urmat de zona de creare...
Ultima oră
Pe aceeași temă