16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalTrupa Taxi va reface videoclipul "Despre Smerenie"

Trupa Taxi va reface videoclipul “Despre Smerenie”

După protestele publice şi controversele apărute după difuzarea videoclipului „Despre smerenie”, trupa Taxi a anunţat pe contul de Facebook că va face o nouă variantă, în care nu va apărea Grigore Leșe.

“Respectăm decizia domnului Grigore Leșe de a se retrage din videoclipul ‘Despre smerenie’. Drept care retragem videoclipul de pe YouTube. Vom reveni – după Paște – cu o variantă în care domnul Leșe nu va mai fi inclus. Dorim să vă asigurăm că nu ne retragem, nu ne răzgândim. Credem cu tărie în ‘Despre smerenie’ și vom reveni – cu siguranță – cu noua variantă a videoclipului. Vă mulțumim!”.

Citește și: Scandal după lansarea piesei ”Despre smerenie”: Grigore Leșe vrea să fie scos din piesă. Reacția lui Dan Teodorescu

Trupa Taxi a lansat melodia-manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului în 8 aprilie, alături de 33 de personalităţi din lumea muzicii, a teatrului şi literaturii, între care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc şi Mircea Cărtărescu, stârnind un val de proteste pe rețelele de socializare. 

”Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mântuirii Neamului românesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrală de dimineaţă să-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am găsit. Sunt convins că era acolo, dar pur şi simplu nu l-am găsit eu, deşi l-am căutat până şi-n sălile polivalente, si în cele 12 lifturi, şi în parcarea subterană şi în spaţiile auxiliare. Nu l-am găsit, dar nu m-am mirat. Acolo totuşi e o suprafaţă de 11 hectare”, este o parte a piesei. 

În urma scandalului din spațiul social, Grigore Leșe a precizat, pentru news.ro, că vrea să fie să fie scos din videoclip, pentru că el credea că este vorba despre susținerea bisericilor din lemn, nu împotriva Catedralei Mântuirii Neamului.  Pe de altă parte, reprezentanții trupei Taxi au declarat că ”domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitaţiei de a filma.”

De asemenea, solistul formației, Dan Teodorescu, a mai scris,pe pagina sa de Facebook, că nu își imagina că ”un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate”.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă