15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInternaționalTrupa R.E.M. îşi ia adio

Trupa R.E.M. îşi ia adio

După 31 de ani în industria muzicală, rockerii de la R.E.M. şi-au anunţat fanii că se despart, printr-un mesaj postat pe site-ul oficial al formaţiei.

Cu 15 albume la activ şi o multitudine de hituri, de unde nu lipsesc „Everybody Hurts” ori „Losing My Religion”, -băieţii- de la R.E.M. au hotărât să se despartă.

Lungul mesaj de rămas bun a fost postat pe site-ul oficial, iar solistul Mike Stipe a apelat un pic la aforisme: „Un om înţelept a spus odată: «talentul, atunci când eşti la o petrecere, constă în a şti când trebuie să pleci». Noi am construit împreună ceva extraordinar. Am făcut acest lucru. Iar acum, vom renunţa la el. Sper că fanii îşi vor da seama că nu a fost o decizie uşoară. Însă orice lucru are un sfârşit şi noi am dorit să punem punct aşa cum trebuie, în felul nostru. A fost ceva extraordinar”.

Grupul a luat fiinţă în Georgia (Athens) anului 1979, iar primul lor single „Radio Free Europe (1981) a intrat rapid în topuri. Albumul „Murmur” (1983)  a fost desemnat de editorii revistei „The Rolling Stone” drept „cel mai bun album al anului” şi a câştigat detaşat în faţa lui „Thriller” de Michael Jackson. 

Iniţial, R.E.M a fost un cvartet, iar în 1997 (după plecarea toboşarului Bill Berry cauzată de un anevrism celebral) în componenţă  au rămas Michael Stipe (voce), Peter Buck (chitară) şi Mike Mills (bas).   

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă