3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInternaționalTrump, huiduit în public în timpul unor lupte MMA la New York

Trump, huiduit în public în timpul unor lupte MMA la New York

Intrarea lui Trump pe Madison Square Garden sâmbătă, la ora locală 22.00 (duminică, 6.00, ora României), a fost condamnată în mod mai zgomotos decât câteva aplauze şi încurajări, a constatat un jurnalist AFP.

”Ne-am fi distrat mai bine dacă el n-ar fi fost aici”, a declarat pentru AFP Anna Torres, în vârstă de 50 de ani, care, împreună cu partenerul său, l-au huiduit pe Trump.

Venirea şefului statului american în oraşul său natal a provocat de asemenea o manifestaţie a câtora zeci de persoane în afara miticei săli newyorkeze.

Unii manifestanţi purtau pancarte pe care scria ”Trump/Pence, afară, acum!”.

Însă alte persoane din public au dezaporibat această ostilitate. ”Este o lipsă de respect, pentru căel este preşedintele noatru”, a declarat Nico Ferranti, în vârstă de 30 de ani, care nu a fost surprins să-l vadă pe Trump la acest eveniment sportiv. ”El este din New York şi îi plac acest fel de lucruri”, a spus el.

Trump, în vârstă de 73 de ani, a părut, la fel ca restul publicului, uluit de o lovitură cu piciorul violentă, la cetgoria uşoară, a lui Kevin Lee, aplicată la faţă lui Gregor Gillespie. Apoi el a aplaudat atunci când Gillespie, trimis la podea, s-a ridicat după aproximativ treizeci de secunde.

Aşezat în al treilea cel mai aproapiat de octogon, preşedintele, care a stat trei ore în sală, era însoţit de fiii săi Donald Jr şi Eric şi de mai mulţi lideri din Patidul Republican.

Membrii familiei Trump au repostat pe Twitter o secvenţă video în care spectatori îl aplaudă pe miliardarul devenit preşedinte.

Unul dintre luptătorii din seara respectivă, Jorge Masvidal, este un susţinător declarat al lui Trump.

Joi, fostul om de afaceri a anunţat că se mută cu domiciliul fiscal la Mar-a-Lago, la Palm Beach (Florida), de la luxosul triplex din vârful Trump Tower.

La 28 octombrie, Trump a fost huiduit de spectatori în timp ce asista, împreună cu soţia sa, Melania, la a cincea întâlnire din World Series de baseball, la Washington.

Unii au strigat, atunci, ”închideţi-l!”, întorcând astfel împotriva preşedintelui republican sloganul ”închideţi-o!” folosit în timpul campaniei electorale împotriva adversarei sale democrate Hillary Clinton. Această invectivă nu a fost auzită sâmbătă seara.

Cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, Trump este vizat de o anchetă în vederea destituiriisale, lansată de opoziţia democrată care domină dezbaterea politică.

Într-o ţară puternic împărţită pe tema persoanei sale, el intenţionează să candideze în vederea realegerii sale, mizând pe o bază loială.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă