Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Theresa May are „încredere totală” în ambasadorul britanic la Washington

Premierul britanic Theresa May „are încredere totală” în ambasadorul britanic la Washington, cel care a criticat administraţia Trump conform unor memorii diplomatice publicate de Mail on Sunday, însă nu este de acord cu analiza acestuia, relatează BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

08.07.2019 - 21:54

Un purtător de cuvânt al lui May a adăugat că scurgerea de informaţii este „inacceptabilă” şi că guvernul britanic a luat legătura cu Casa Albă.
 
Purtătorul de cuvânt a declarat că „este treaba ambasadorilor să aibă opinii oneste” însă a precizat că May „nu este de acord cu analiza” ambasadorului.
 
„Scurgerea de informaţii este inacceptabilă şi după cum v-aţi aştepta, a fost luată legătura cu administraţia Trump pentru a transmite opinia noastră cu privire la acest eveniment”, a adăugat el.
 
Aambasadorul Marii Britanii în SUA, Kim Darroch, l-a descris pe preşedintele american Donald Trump ca fiind „incompetent” şi administraţia sa ca fiind „disfuncţională”, conform unor memorii diplomatice obţinute de Mail on Sunday.
Darroch ar fi spus despre preşedinţia lui Trump că ar putea „să se prăbuşească” şi „să se încheie în ruşine” în notele secrete trimise în Marea Britanie şi obţinute de Mail on Sunday. „Nu credem că această administraţie va deveni mai normală, mai puţin disfuncţională, mai puţin imprevizibilă, mai puţin stângace din punct de vedere diplomatic şi inaptă”, ar fi scris Darroch.

Conform Mail on Sunday, Darroch l-a descris pe Trump ca fiind „nesigur” şi „incompetent”.
 
Ministrul de Externe, Jeremy Hunt, a declarat că, deşi nu este de acord cu afirmaţiile lui Darroch, este esenţial ca staff-ul diplomatic “să îşi poată exprima opinia”.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a ordonat o anchetă privind scurgerea de informaţii.

După ce a fost întrebat în legătură cu comentariile ambasadorului, Trump a afirmat: “Ambasadorul nu a lucrat bine pentru Marea Britanie. Nu suntem mari fani ai lui. Aş putea spune multe despre el, dar nu mă obosesc”.

Comentarii

loading...