16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalThe Telegraph: Clinton, Maxwell și povestea din interior a călătoriei lor în...

The Telegraph: Clinton, Maxwell și povestea din interior a călătoriei lor în Marea Britanie

The Telegraph a publicat, în exclusivitate, o fotografie cu Ghislaine Maxwell și actorul Kevin Spacey luând în derâdere tronurile Reginei Marii Britanii și a consortului său – Ducele de Edinburgh.
Dezvăluirile vin pe fondul arestării de către FBI a lui Ghislaine Maxwell, prietenă apropiată a Ducelui de York, fiul Reginei, și fostă iubită a pedofilului și condamnatului sexual – Jeffrey Epstein.
Aceasta este acuzată de către FBI că a racolat fete minore pentru întreținerea de acte sexuale cu Jeffrey Epstein.
La un an de la sinuciderea lui Epstein în închisoare, Ghislaine este așteptată să facă dezvăluiri cutremurătoare despre nume importante din anturajul fostului său iubit.

Iată ce scrie prestigioasa publicație britanică, The Telegraph:
 
  Când Bill Clinton a zburat la Londra în septembrie 2002, ușile s-au deschis în mod natural pentru el. El finalizase funcția de președinte al Statelor Unite după două mandate doar cu un an înainte și era pe cale să se adreseze într-o conferință Partidului Laburist.
Printre ușile care i s-au deschis s-au numărat cele de la Palatul Buckingham, când ducele de York l-a invitat să viziteze casa Reginei din Londra.
În momentul acela nimeni nu și-ar fi putut imagina că vizita va reveni pentru a-i bântui pe cei care au luat parte la ea.
Însă iată că s-a întâmplat, în urma descoperirii The Telegraph a acestei fotografii uimitoare a lui Ghislaine Maxwell, tipărită sâmbătă, așezată pe scaunul ornat – pe care regina l-a folosit pentru Încoronarea sa în 1953 – cu încălcarea tuturor protocoalelor.
Alături de ea este prietenul domnului Clinton, Kevin Spacey – pe atunci regalitatea de la Hollywood și care în scurt timp avea să devină director artistic al Old Vic – în locul ocupat în mod normal de Ducele de Edinburgh.
Doamna Maxwell este acum înconjurată în împrejurimile mult mai spartane ale unei celule de poliție din New Hampshire, după arestarea sa joi, în urma unei investigații efectuate de FBI timp de un an. Ea este acuzată că a ajutat să recruteze și să-i ofere fete minore fostului ei iubit, regretatul finanțist Jeffrey Epstein, tot un prieten al Ducelui, și se confruntă cu întrebări cu privire la amploarea cunoștințelor evenimentelor și de către Duce.
Cariera și reputația lui Spacey au fost zdrobite după ce în 2017 a fost acuzat că a făcut avansuri sexuale nedorite unui actor de 14 ani și al unui șir de alți tineri. Ulterior, acuzațiile împotriva lui au fost abandonate.
Și ducele este acum în centrul scandalului care înconjoară activitățile sordide ale lui Epstein, procurorii americani spunând că mărturia sa ar fi ,,binevenită” în cadrul investigației aflată în curs de desfășurare a FBI.
În momentul în care a fost făcută fotografia, dacă ar fi fost dată publicului, ar fi fost văzută cu inimă ușoară – oarecum lipsă de respect – al unei vizite de la o celebritate.
Dar, odată cu trecerea anilor, această clipă acum ridică sprâncenele în întreaga lume și a ajuns să-și asume o semnificație mult mai deranjantă, arătând cât de aproape a fost la acea vreme Maxwell de prietenul ei Ducele. Prințul Andrew – Ducele de York este cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta II cu  Prințul Philip- Ducele de Edinburgh.
Ducele a fost cel care a invitat-o pe ea și pe Spacey, împreună cu domnul Clinton, în turul privat al Palatului Buckingham.
 

 
FOTO: Bill Clinton și Ghislaine Maxwell se pozează împreună, în timp ce perechea se pregătește să urce în jetul privat al lui Jeffrey Epstein Credit: CDWES / The Mega Agency
 
Domnul Clinton a fost la Londra în drum spre conferința Partidului Laburist din Blackpool, unde a fost oaspetele de onoare.
Acolo i-a uimit pe delegații și pe miniștri Cabinetului, confirmându-și reputația de orator natural și fascinant.
În seara discursului, domnul Clinton și-a exprimat dorința pentru un burger și a fost însoțit de Alastair Campbell, directorul de comunicații al lui Tony Blair, la un McDonald de pe Mila de Aur (Golden Mile) din Blackpool – spre uimirea localnicilor și, în special, a adolescentului care l-a servit.
Printre petrecăreții de burgeri din Blackpool se număra și Spacey, care venise de la Londra cu domnul Clinton.
Înainte de a ajunge în Marea Britanie, perechea a petrecut șapte zile într-un turneu în Africa, împreună cu Maxwell și actorul american Chris Tucker, pe jetul privat al lui Epstein, un Boeing 727 – poreclit „Lolita Express”.
Fotografiile obținute de The Telegraph îl arată pe domnul Clinton pozând pentru camere la brațul lui Maxwell pe treptele avionului.
Nu este clar dacă Epstein a fost prezent în acea călătorie umanitară în Ghana, Nigeria, Rwanda, Mozambic și Africa de Sud organizată de Fundația Clinton.
Jurnalele de zbor par să arate că fostul președinte a fost un utilizator frecvent al jetului Epstein, luând cel puțin 26 de călătorii cu acest avion.
În primii ani de la președinția sa, domnul Clinton a făcut patru călătorii în avionul privat cu opriri în Europa, Africa și Asia, în cel puțin un caz cu Epstein prezent.
Într-adevăr, în același an cu călătoria în Africa, domnul Clinton, într-un profil al revistei, l-a lăudat pe Epstein pentru activitatea sa caritabilă.
 

 
FOTO: Kevin Spacey cu Bill Clinton la o cină în timpul călătoriei lor Credit: CDWES / The Mega Agency”
 
,,Jeffrey este atât un finanțator de mare succes, cât și un filantrop angajat, cu un simț agil al piețelor globale și o cunoaștere aprofundată a științei secolului XXI”, a declarat pentru New York Magazine printr-un purtător de cuvânt. “Am apreciat în mod deosebit ideile și generozitatea sa în timpul recentei călătorii în Africa pentru a lucra la democratizare, abilitarea serviciilor sărace, pentru cetățeni și combaterea HIV / SIDA”.
Anul trecut, Bill Clinton – împotriva căruia nu există acuzații – s-a distanțat ferm de Epstein. Angel Ureña, purtătorul de cuvânt al său, a declarat pe Twitter că fostul președinte nu știa nimic despre „crimele teribile” ale lui Epstein:
„Nu a vorbit cu Epstein de mai bine de un deceniu și nu a fost niciodată la Little St James Island, la ferma lui Epstein din New Mexico sau la reședința sa din Florida”, a spus Angel Ureña, menționând că domnul Clinton a fost însoțit de Serviciul Secret și alți membrii ai personalului său „în fiecare parte a fiecărei călătorii”.
La sfârșitul turneului în Africa, petrecerea a ajuns la Londra, unde ducele i-a invitat pe domnii Clinton, Spacey și Maxwell să viziteze Palatul Buckingham. Nu există nicio înregistrare a vizitei pe Circulara Curții, care prezintă toate angajamentele oficiale ale membrilor Familiei Regale, ceea ce sugerează că a fost o chestiune neoficială și improvizată, aranjată de Duce pentru prietenii săi.
Camera Tronului este accesibilă în mod normal doar prin tururi publice în palat sau în timpul vizitelor de stat și evenimentelor regale oficiale, iar pentru oricine altcineva în afară de Regină sau Ducele de Edinburgh să stea pe scaune este de neconceput și ar iniția acțiuni disciplinare dacă ar fi un membru al personalului, potrivit unor surse apropiate Palatului.
 Scaunul pe care se află Maxwell este brodat cu „EIIR” și a fost folosit de regină la începutul încoronării în Westminster Abbey, până în momentul în care a fost încoronată și s-a mutat pe scaunul Tronului. Spacey este așezat pe scaunul ducelui de Edinburgh, soțul actualei Regine.
Zvonurile au circulat anterior cu privire la vizita la Palat, deși oficialii le-au respins, spunând că ducele de York nu a avut „nicio amintire” despre aceasta. Nu se crede că Epstein a fost prezent în timpul vizitei domnului Clinton și a celorlalți, cu toate acestea, el a vizitat anterior Sandringham și Castelul Windsor, împreună cu Maxwell, ca oaspete al Ducelui.
În iunie 2000, Epstein și Maxwell au făcut parte dintr-o listă de invitați star la o petrecere găzduită de Regină la Windsor.
Evenimentul Dance of the Decades(Dansul Deceniilor) a marcat patru zile de naștere regale, inclusiv cea de-a 40-a a Ducelui.
Ducele, cel de-al treilea copil al reginei,  și al doilea fiu, a declarat mai târziu la BBC că Epstein a fost acolo la invitația sa, nu a familiei regale și a fost într-o oarecare măsură „plus unu” (cu doamna Maxwell).
În decembrie în același an, ducele i-a oferit lui Maxwell o petrecere de aniversare surpriză la Sandringham, moșia Reginei Marii Britanii din Norfolk, cu Epstein printre invitați.
El a descris-o în interviul BBC drept un „week-end de fotografiere simplă”.
Când a venit la călătoria cu vizita din Palatul Buckingham doi ani mai târziu, Maxwell a fost din nou invitată ca prietenă a ducelui, în timp ce, potrivit unei surse, Spacey era un oaspete al domnului Clinton.
„Făceau glume pe tronuri, salutând regal”, a spus sursa.
„Ghislaine s-a așezat pe tronul Reginei, cu Spacey care se prefăcea că este Ducele de Edinburgh. Nimeni nu își poate aminti dacă Ducele era de fapt în camera tronului la vremea respectivă, deși era responsabil de vizită. ”Cu un an înainte ca fotografia palatului să fie făcută, ducele a apărut cu Maxwell într-o altă imagine. Acesta ținând brațul în jurul unei adolescente de 17 ani, numită Virginia Roberts, acum Virginia Giuffre, la casa din Belgravia, a lui Maxwell, la o aruncătură de băț de Palatul Buckingham.
Doamna Giuffre spune că fotografia a fost făcută de Epstein în noaptea în care susține că a fost introdusă de Maxwell către Duce. Ea susține că ea și Ducele au luat masa, au dansat și au băut în clubul de noapte Tramp din Londra înainte de a face sex în acea noapte. Ducele a negat constant pretențiile ei.
  

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă