21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalTeroriștii ISIS amenință cu atacuri la Cupa Mondială din Rusia, inclusiv împotriva...

Teroriștii ISIS amenință cu atacuri la Cupa Mondială din Rusia, inclusiv împotriva lui Putin

Gruparea ISIS a difuzat un nou mesaj în care apare un poster cu sigla Cupei Mondiale și un cuțit, însoțit de un text în limba franceză, către adepții ei: “Omorâți-i pe toți!”.

Conform “SITE iltelligence”, organizație care monitorizează activitatea teroristă, postarea aparține unui grup radicalizat din Franța.

În aprilie, ISIS l-a amenințat direct chiar pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Acea postare îl înfățișa pe Putin cu o țintă pe el și un jihadist ținând în mână o armă automată tip Kalașnikov, în timp ce în spatele său părea să fie desenată o explozie pe un stadion.

Pe poster scria: “Rusia 2018. Putin, necredinciosule. Vei plăti prețul pentru uciderea musulmanilor”.

Amenințarea la adresa lui Putin pare să aibă legătură cu susținerea pe care a arătat-o președintele Rusiei față de liderul Siriei, Bashar Al Assad, care, oficial, este angajat în lupta contra ISIS.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă