16.9 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalAfghanistanTalibanii au format noul guvern interimar

Talibanii au format noul guvern interimar

Unul dintre membri este căutat de FBI

Gruparea talibanilor, care a preluat puterea în Kabul cu aproximativ 3 săptămâni în urmă, a anunțat formarea noului guvern. Șeful executivului va fi mulahul Mohammad Hassan Akhund, unul dintre fondatorii principali ai mișcării taliban. În postura de vicepremier va fi mulahul Abdul Ghani Baradar, cofondator al mișcării talibane și liderul politic al islamiștilor.

În funcția de ministru de interne a fost numit Sarajuddin Haqqani, cunoscut serviciilor de informații americane drept emisarul grupării Al Qaeda. Acesta se află pe lista celor mai căutate persoane de FBI. Doi membri înalți ai rețelei Haqqani, un grup terorist desemnat de SUA, aliniat cu talibanii și Al Qaeda, vor fi, de asemenea, în guvernul interimar. Ambele au fost sancționate de ONU și SUA.

Talibanii l-au numit pe Noorullah Noori în funcția de ministru interimar al frontierelor și afacerilor tribale, Abdul Haq Wasiq în funcția de director de informații în exercițiu, Khairullah Khair în funcția de ministru al informației și culturii și Mohammad Fazil Mazloom în funcția de ministru adjunct al apărării.

Insurgenții au anunțat că guvernul interimar formează prima prima formă de executiv din Afganistan. Astfel, talibanii au declarat Afganistanul „emirat islamic”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă