Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Summitul G7: Donald Trump a aterizat în Franţa

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a aterizat în Franţa pentru un summit G7 plin de tensiuni după ce liderul a lansat o nouă serie de tweeturi de ameninţare privind comerţul internaţional şi taxarea giganţilor digitali americani în Franţa, conform AFP

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 24.08.2019 - 16:07

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat la miezul zilei pe aeroportul din Bordeaux, în sud-vestul Franţei, sub un soare strălucitor. Trump urmează să-şi continue călătoria la bordul unui avion mai mic spre Biarritz, eleganta staţiune balneară unde summitul se va desfăşura până luni.

Întâlnirea liderilor principalelor şapte state industrializate (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, SUA) se deschide sâmbătă seara, pe agendă aflându-se o serie de crize ce zguduie în prezent planeta: război comercial, dosarul iranian sau incendiile din pădurea amazoniană.

Înainte de plecarea spre Franţa, Trump a părut să abordeze summitul cu optimism: 'Cred că va fi foarte productiv', a declarat el pentru presă, dar a ameninţat cu represalii la impunerea unei taxe franceze pentru giganţii digitali americani. 'Dacă o vor face, vom impune taxe vamale pe vinurile lor', a anunţat el, vorbind despre 'taxe vamale cum n-au văzut niciodată''.

Discuţiile se anunţă furtunoase în ce priveşte impozitarea giganţilor digitali, relansarea economiei mondiale sau tensiunile comerciale americano-chineze, la o zi după impunerea de noi taxe vamale reciproce.

Comentarii

loading...