21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalSUA: Un bărbat a împuşcat două persoane afro-americane într-un magazin

SUA: Un bărbat a împuşcat două persoane afro-americane într-un magazin

Un martor ocular a declarat că atunci când atacatorul s-a confruntat cu un alt bărbat alb, el a afirmat: „Albii nu trag în alţi albi”.

Şeful poliţiei din Jeffersontown, Sam Rogers, a declarat: „Nu pot să speculez privind motivul în acest moment”. El a afirmat că imaginile camerelor de supraveghere arată cum suspectul a încercat, fără succes, să pătrundă în Biserica Baptistă din Jeffersontown înainte să ajungă la magazinul Kroger. Biserica este condusă de un pastor afro-american iar majoritatea celor care merg acolo sunt tot de origine afro-americană.

FBI a anunţat că „evaluează dovezile pentru a determina dacă a fost încălcată legea federală”.

Rogers a informat că suspectul, un bărbat de 51 de ani cu numele Gregory Alan Bush, are un istoric de boli mintale.

Conform poliţiei, Bush a intrat în magazinul de lângă Louisville, a scos arma şi a împuşcat un bărbat în cap, iar apoi a continuat să îl tragă în el cât acesta era la pământ. Atacatorul şi-a reîncărcat apoi arma, a ieşit din magazin şi a ucis o femeie în parcare.

Bush a fost reţinut, având cauţiunea stabilită la cinci milioane de dolari şi  fiind pus sub acuzare pentru două crime şi alte 10 capete de acuzare pentru că a pus în pericol vieţile celor aflaţi în magazin.

Unul dintre martori, Ed Harrel, a declarat că l-a văzut pe atacator în parcare şi şi-a scos arma. Când a fost văzut de Bush, el i-a spus: „Nu trage. Nu te voi împuşca. Albii nu împuşcă albi”.

Cele mai citite

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă