SUA s-au consultat cu Rusia înaintea summit-ului Trump - Kim – Interfax

Statele Unite s-au consultat cu Rusia înaintea summit-ului dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un din această săptămână, a declarat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov luni, conform agenţiei Interfax, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

25.02.2019 - 10:40

Lavrov a precizat că nu există o soluţie rapidă pentru situaţia din Peninsula Coreeană, adăugând că ONU ar fi putut să anuleze unele sancţiuni împotriva Coreei de Nord care au tensionat relaţiile între Phenian şi Seul.

Donald Trump şi Kim Jong-un se vor întâlni miercuri şi joi la Hanoi, în Vietnam, la opt luni de la summit-ul istoric din Singapore.

„Ne aşteptăm la continuarea progresului făcut la primul summit din Singapore”, a scris Trump pe Twitter făcând referire la prima întâlnire dintre cei doi din Singapore în iunie 2018.

„Kim îşi dă seama, poate mai bine ca oricine, că fără armele nucleare, ţara sa ar putea deveni rapid una dintre cele mai mari puteri economice din lume. Datorită locaţiei şi a populaţiei (dar şi a lui), are mai mult potenţial pentru creştere rapidă decât oricare altă naţiune!”, a scris Trump pe Twitter.

Trump a subliniat că nu se grăbeşte în a presa Coreea de Nord privind dezarmarea nucleară. „Nu vreau să grăbesc pe nimeni. Doar că nu îmi doresc teste. Câtă vreme nu au loc teste, suntem fericiţi”, a afirmat Trump.

Comentarii