4 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaSUA nu va trimite Ucrainei sisteme de artilerie performante pentru atacuri asupra...

SUA nu va trimite Ucrainei sisteme de artilerie performante pentru atacuri asupra Rusiei

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat luni că nu intenţionează să trimită Ucrainei sisteme de artilerie care pot fi utilizate pentru atacuri pe teritoriul Rusiei, dar Administraţia de la Kiev a avertizat că în acest caz victoria este „improbabilă” .

„Nu intenţionăm să furnizăm Ucrainei sisteme de rachete” care pot atinge teritoriul Rusiei, a declarat preşedintele Joseph Biden, citat de agenţia Reuters.

Administraţia de la Kiev cere Statelor Unite Sisteme de rachete cu lansatoare multiple (MLRS), care au rază de acţiune de aproximativ 300 de kilometri.

„Este improbabilă o victorie militară” împotriva Rusiei, dacă Washingtonul nu furnizează sisteme de artilerie avansate, a reacţionat Aleksei Arestovici, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit blacknews.ro.

SUA nu va da Ucrainei sisteme de artilerie ce i-ar permite atacarea Rusiei chiar pe teritoriul ei, deși și un număr mic al acestora ar conta

„Aceste arme sunt esenţiale pentru destinul Ucrainei şi pentru independenţa naţiunii”, a argumentat oficialul ucrainean, subliniind că şi un număr mic de sisteme de armament de acest fel ar modifica situaţia conflictului.

„Fără aceste sisteme, probabil vom putea stabiliza totuşi linia frontului, dar am pierde luptele la Herson, Lugansk, Doneţk şi în zone din Zaporijjea”, a subliniat Aleksei Arestovici, citat de CNN.

Statele occidentale se tem că armata ucraineană ar putea utiliza sistemele avansate de artilerie pentru a ataca obiective de pe teritoriul Rusiei, ceea ce riscă să amplifice conflictul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cod portocaliu și cod galben de viituri în Transilvania, de duminică până luni

În Transilvania au intrat în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de viituri, valabile de duminică, 3 decembrie, până luni, 4 decembrie...

Partidele de extremă-dreapta vor să câștige la alegerile europarlamentare de anul viitor

Partidele europene de extremă dreapta s-au întâlnit în Italia, promițând să remodeleze Uniunea Europeană după alegerile europarlamentare de anul viitor, întărind abordarea blocului în...

Românii care apără Ucraina au înființat grupul de luptă “Getica”. Unitatea face parte din “Legiunea Internațională” a Ucrainei

Pe frontul din Ucraina s-a înființat o unitate care luptă împotriva rușilor alături de militarii Ucrainei și care este formată exclusiv din români -...
Ultima oră
Pe aceeași temă