22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalSUA: Maşina unui preot accidentat avea 18.000 de dolari furaţi din parohia...

SUA: Maşina unui preot accidentat avea 18.000 de dolari furaţi din parohia sa în ea

Dieceza din Santa Rosa, la nord de San Francisco, a anunţat într-un comunicat că banii au fost găsiţi în maşina preotului Oscar Diaz, în momentul accidentului, pe 17 iunie.

Ea a precizat că în urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul, în vârstă de 56 de ani, furase în ultimii 15 ani peste 95.000 de dolari din parohiile în care a slujit.

“Sunt profund întristat că acest lucru s-a întâmplat şi a afectat parohiile în care acesta a slujit”, a declarat într-un comunicat episcopul Robert Vasa, precizând că Oscar Diaz a recunoscut că a furat bani din donaţii.

“Nu se ştie exact câţi bani a furat în total şi nu poate nu se va afla niciodată, dar dieceza se angajează să stabilească cât mai exact suma exactă sustrasă de la fiecare parohie”, a adăugat Vasa.

Oscar Diaz, care este preot de 25 de ani, a declarat echipei de prim-ajutor că în punga plină cu bancnote se află salariul său, însă un angajat al spitalului a sunat în cele din urmă la poliţie, care a contactat dieceza.

În urma unei percheziţii în biroul preotului s-au descoperit un număr mare de pungi cu bani lichizi, a completat episcopul. Preotul ar fi depus, de asemenea, cecuri destinate parohiilor în contul său personal.

“Părintele Oscar este suspendat în prezent”, a spus Vasa. “Nu se ştie ce se va întâmpla cu el în viitor”, a adăugat el.

Cu toate acestea, episcopul a ţinut să precizeze că dieceza nu intenţionează să-l urmărească în justiţie, în parte din cauza cheltuielilor de judecată.

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă