29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalSUA în alertă din cuza unei epidemii de salmonella. 207 milioane de...

SUA în alertă din cuza unei epidemii de salmonella. 207 milioane de ouă au fost retrase de pe piaţă

Ouăle provenite de la Rose Acre Farms, ţinutul Hyde, Carolina de Nord, ar putea fi contaminate cu o formă de salmonella care poate provoca o infecţie gravă, a anunţat Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), într-un comunicat, potrivit news.ro.

Ouăle au fost vândute sub mai multe branduri unor magazine şi restaurante din nouă state americane: Colorado, Florida, New Jersey, New York, Carolina de Nord, Pennsylvania, Carolina de Sud, Vircinia şi Virginia de Vest.

”Consumatorii nu trebuie să mănânce aceste ouă. Aruncaţi-le sau returnaţi-le la locul de vânzare pentru credit sau recuperarea banilor”, a scris comisarul FDA, Scott Gottlieb, pe pagina sa de Twitter, duminică.

Potrivit agenţiei, au fost raportate 22 de cazuri de îmbolnăviri.

Compania a rechemat în mod voluntar ouăle după ce o investigaţie legată de îmbolnăviri, pe coasta de est, a dus la o inspecţie la ferma producătoare.

Rechemarea este echivalentă cu producţia pe 10 zile a fermei respective, care produce zilnic 2,3 milioane de ouă.

Infecţiile au fost raportate prima oară la începutul lunii martie, iar un laborator a conformat pe 11 aprilie că o mostră de la ferma Hyde County a corespuns cu o tulpină care a provocat boala, potrivit FDA.

Rose Acre Farms a anunţat într-un comunicat că ferma din ţinutul Hyde nu a mai experimentat niciodată o rechemare sau o încălcare gravă a siguranţei.

Rehemarea este cea mai mare retragere de pe piaţă a ouălor din SUA începând din 2010, când 550 de milioane de ouă au fost rechemate de două ferme din Iowa, potrivit site-ului Food Safety News.

Cazul are loc într-o perioadă în care 35 de persoane din 11 state au fost afectate de E.coli din cauza unor lăptuci tăiate provenite din Yuma, Arizona, dar producătorii şi distribuitorii nu au fost identificaţi. Dintre aceste persoane, 22 au fost spitalizate, potrivit Centrului pentru Controlul Îmbolnăvirilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă