12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalSUA: cel mai mare producător de gunoi din lume

SUA: cel mai mare producător de gunoi din lume

În timp ce SUA este casa a 4% din populația lumii, aceasta produce 12% din gunoi, mai mult decât China și India. Pentru a face lucrurile mai rău, este, de asemenea, teribilă în gestionarea producției de gunoi, reciclând unui mic procent de deșeuri.
In timp ce gunoiul continuă să satureze oceanele lumii, SUA ar putea fi conduse de criză deoarece din ce în ce mai multe țări încep să refuze să ia munții Americii de gunoi. Spre deosebire de Germania, unde 68% din deșeuri sunt refolosite, Statele Unite reciclează doar 35%, făcând din aceasta o dependență deosebită de expedierea problemei în altă parte, potrivit unui nou raport.

“SUA este singura națiune dezvoltată a cărei generație de deșeuri depășește capacitatea de a recicla, subliniind lipsa voinței politice și investițiile în infrastructură”, se arată în raport.

Statisticile deranjante provin din cercetarea companiei de consultanță strategică Global Maplecroft din Marea Britanie, care a măsurat generarea deșeurilor și performanța de reciclare a 194 de țări pentru a produce un profil al celor mai răi poluatori din lume.

În timp ce China producea, fără îndoială, cea mai mare cantitate de gunoi din punct de vedere al volumului, ea se număra printre puținele țări majore care, de fapt, produceau mai puțin decât cota de deșeuri raportată la procentajul populației lumii. În ciuda faptului că a fost unul dintre cei mai mari poluatori din lume de mulți ani, China a făcut recent investiții majore în domeniul mediului, ecologizând economia sa, în timp ce SUA s-a adaptat relativ lent.

Și problemele de mediu din SUA se extind dincolo de munții săi de gunoi care se acumulează rapid; în ceea ce privește schimbările climatice, președintele Donald Trump a fost, în mod evident, sceptic, chiar numind ideea “un complot chinezesc” împotriva producției americane. Luna trecuta, un alt raport a aratat ca armata americana este “cel mai mare producator mondial” de gaze de sera din lume.

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă