Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Brazilia devine un aliat major non-NATO

SUA a acordat Braziliei statulul de aliat major non-NATO, o decizie prezentată de preşedintele Donald Trump, conform DPA.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2019 - 18:07

Decizia ar urma să-i asigure Braziliei acces mai larg la achiziţiile de arme americane. 'Fac această desemnare în semn de recunoaştere a angajamentelor recente ale guvernului Braziliei de a spori cooperarea în materie de apărare cu SUA şi în semn de recunoaştere a interesului nostru naţional în aprofundarea coordonării în domeniul apărării cu Brazilia', se menţionează în mesajul trimis de Casa Albă congresului SUA în mai.

Când preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a vizitat Washingtonul în luna martie, Donald Trump a spus că va sprijini chiar aderarea la NATO a ţărilor sud-americane. Bolsonaro - numit 'Donald Trump al Braziliei' în timpul campaniei sale electorale de anul trecut - şi preşedintele SUA sunt amândoi percepuţi drept populişti de dreapta, notează dpa. După ce a Bolsonaro şi-a preluat mandatul pe 1 ianuarie, cele două mari state americane au încercat să-şi dezvolte relaţiile în comerţ şi alte zone.

Comentarii

loading...