18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalStudenții unei universități italiene vor susține examenele într-o livadă de măslini

Studenții unei universități italiene vor susține examenele într-o livadă de măslini

Acest scenariu ideal îi aşteapă pe studenţii Ciufelli Agricultural Institute care, din cauza crizei coronavirusului, nu vor mai susţine examene în spaţii închise nesigure şi impracticabile.

În campusul cu o suprafaţă de 75 de hectare al acestei şcoli, situate chiar în apropierea oraşului medieval Todi, şapte profesori şi un student au făcut o repetiţie pentru modul în care se vor desfăşura examenele orale programate pentru luna viitoare.

În Italia, toţi studenţii dau atât examene orale, cât şi scrise pentru a-şi obţine diploma universitară. În mod obişnuit, toate aceste examinări sunt susţinute în spaţii închise, dar anul acesta, examenele scrise au fost anulate pentru a evita aglomerarea studenţilor în clase.

Echipa de conducere a institutului a mutat toate examenele orale importante în aer liber.

Profesorii, echipaţi cu măşti de protecţie, s-au aşezat la mesele pentru picnic dispuse în formă de ”U” în jurul lui Matteo Lenticchia, un student în vârstă de 19 ani, care a răspuns unei serii de întrebări ipotetice despre lapte, brânză, siguranţa alimentară, modele de consum şi distribuţie.

”Pe de o parte, faptul că eşti în aer liber, în mijlocul naturii, te relaxează”, a spus Lenticchia. ”Este mult mai relaxant să auzi sunetul păsărilor decât cel al maşinilor sau traficul din oraş”.

Pe parcursul celor cinci ani de studiu şi a unei programe practice, studenţii învaţă despre toate aspectele agriculturii: cum să administreze o fermă, să îngrijească animalele, să testeze tipurile de sol şi plante şi chiar cum să utilizeze dronele pentru a monitoriza umiditatea din sol.

Umbria, o regiune din centrul Italiei, este faimoasă pentru producţia sa de linte (”lenticchie”, în italiană). Matteo Lenticchia, ai cărui strămoşi au fost cel mai probabil cultivatori de linte, are agricultura în sânge.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă